Oavgjort mot Åtvidaberg

Publicerad 11 september 2010

I en händelserik match på Kopparvallen tog MFF ledningen med 2-0 i första halvlek, tappade till 2-3 i andra för att i slutminuterna nå 3-3. En poäng och fortsatt serieledning – men också några dystra besked inför derbyt.

MFF kom till bortamatchen mot Åtvidaberg med en segersvit på sex raka att förlänga, en hållen nolla genom tretton halvlekar att slå vakt om och en serieledning att upprätthålla.

Och det började på bästa sätt. MFF tog ledningen genom Agon Mehmeti – hans nionde mål för säsongen – redan efter 13 minuters spel, en vacker nick på inlägg av Jeffrey Aubynn.

De för dagen rödvitrandigas klara spelövertag gav sedan ytterligare utdelning elva minuter innan paus, då Daniel Larsson läckert chippade in 2-0, framspelad av Agon.

Men sedan tog det stopp för MFF. Åtvidaberg avslutade första halvlek bäst, och i 43:e minuten sprack den långvariga målnollan bakåt med en 1-2-reducering på straff. Och inte nog med det: in i första övertidsminuten kvitterade Åtvidaberg till 2-2. Det var ett hemmalag som med förnyat taggat kastade sig in i andra halvlek, medan MFF framstod alltmer passivt – och i den 65:e minuten var vändningen ett faktum: 3-2 til Åtvidaberg.

Med tjugo minuter kvar tog sig dock MFF tillbaka in i matchen och åstadkom flera chanser till en kvittering. Till slut kom den, i 89:e minuten, genom Yago Fernández, som nickade in ett inlägg av Jimmy Durmaz.

Slutresultat 3-3, två förlorade poäng och en vunnen. Fortsatt serieledning, med samma poäng som HIF men i kraft av fyra mål mer gjorda.

Tyvärr däremot två och sannolikt tre dystra besked inför derbyt: både Daniel Larsson och Agon Mehmeti är avstängda, Daniel fick sin tredje varning och Agon hann dra på sig två, därmed också en utvisning och automatisk avstängning. Domarens bedömning av såväl Daniel Larssons enda varning som Agons andra kan  och lär diskuteras.

– Jag bestämmer mig för att stanna upp, just för att inte riskera något, men halkar, kommenterar Daniel Larsson situationen i första halvlek, när han tappade balansen och dråsade ihop med Åtivdabergsmålvakten på ett sätt som för domaren uppenbarligen framstod som en vårdslös satsning i en duell.
– Helt overkligt, och väldigt olustigt. Det hade varit den största match jag hade spelat, säger Daniel, naturligtvis mycket besviken över att missa det stora derbyt.

Och redan i den nionde minuten tvingades Ulrich Vinzents lämna plan med en befarad bristning i ena lårbaksidan, vilket torde utesluta medverkan i derbyt. Markus Halsti ersatte förtjänstfullt.