Oavgjort i träningsmatchen mot Öster

Publicerad 18 mars 2023 i Herr,Nyheter

MFF vände underläge till ledning men kunde inte behålla den. Genrepet mot Östers IF slutade oavgjort.

Nyckelhändelser

1′ Första matchen för året på Eleda Stadion blåses i gång.

10′ Debutanten Stefano Vecchia testar avslut men bollen nickas undan av en försvarare på mållinjen.

18′ Bortalaget tar ledningen när Jesper Westermark nickar en boll i mål.

21′ MÅL! Snabb replik från MFF när Anders Christiansen petar bollen förbi målvakten.

40′ Taha Ali är nära att trycka in ett inspel från Anton Tinnerholm men en försvarare hinner styra undan i sista stund.

45′ Derek Cornelius med en farlig frispark som målvakten tippar över ribban.

56′ Diawara står för en fin räddning på en nick från nära håll.

60′ Motståndarmålvakten lyckas komma ner och rädda en pressad nick från Isaac Kiese Thelin.

68′ MÅL! Taha Ali bryter in i straffområdet från vänster och gör sitt första mål i den himmelsblå tröjan.

72′ Kvitterat när Jesper Westermark återigen nickar i mål. Den här gången på hörna.

89′ Zeidan testar skott från distans men bollen går utanför.

Henrik Rydström efter matchen

– Det är en period i början av första halvlek som är tveksam. Jag tycker att vi successivt tar över och spelar så som vi vill, mer eller mindre. Vi kontrollerar deras direkta spel, återerövrar helt okej och trycker ner dem och skapar några lägen.

– Sen inleder vi andra halvlek på ett liknande sätt men det blir lite utspritt och böljande. Vi gör byten som vi bestämt på förhand. Jag hade kanske hoppats att det skulle bli en energihöjning från de som kommer in, att de skulle visa att fan, nu jagar vi hela vägen in. Men det tycker jag inte vi gör. Vi stabiliserar det och äger sista tio.

– Summa summarum bra så länge vi har strukturen och de spelare som spelat mest ihop. Men hade som sagt kanske hoppats på mer från bytena.

Malmö FF: Christiansen (21), Ali (68)
Östers IF: Westermark (18, 72)

Malmö FF: Peña (51), Cornelius (61)
Östers IF: Hedlund (44), Sigurgeirsson (56), Hauksson (90)