Ny seger för B-laget

Publicerad 17 augusti 2006

… och det var Niklas Skoog som låg bakom den – från offensiv central mittfältsposition. Efter en mållös första halvlek vann MFF matchen med 3-1. Två mål av Edward Ofere och lyckosamt inhopp av Philip Milenkovic.

Håkan Svensson

Johan Nilsson Guiomar, Olof Persson, Raoul Kouakou, Anes Mravac(83)

Joakim Nilsson
Niklas Hansson(46), Robin ”T” Nilsson(83)
Labinot Harbuzi(54)

Niklas Skoog, Edward Ofere

Ersättare: Festim Bytyqi, Robin, Marcus Westerlund(83), Robin Andersson(83). Guillermo Molins(46), Philip Milenkovic(54).

Första halvleken i B-lagsderbyt blev mållös med visst övertag för hemmalaget, men en bit in i andra halvlek lossnade det och MFF kunde spela hem matchen med tre mål på dryga kvarten.

– Det tog lite tid att få hål på dem, TFF var som så ofta stabila i sitt försvarsspel. En relativt jämn första halvlek, där vi har större bollinnehav men svårt att få spets på anfallen. I andra halvlek blir vårt passningsspel bättre, och jag tycker vi dominerar ordentligt, säger Alf Westerberg efter matchen

Nyckeln till förändringen: Niklas Skoog. Som alltså äntligen gjorde matchcomeback och fick 90 nyttiga minuter i benen. Första halvlek spelade han forward, och kom inte med så mycket i spelet – men efter paus drogs han ner i ”10:ans” position som offensiv spets i mittfältsdiamanten. Och drog igång MFF:s anfallsspel.
– Han är ofta spelbar och har bra kvalitet på passningarna in i sista tredjedelen. Över huvud taget får vi bättre balans i vårt spel.
Ett intressant test som alltså slog väl ut – återstår att se hur fortsättningen följer.

I andra kom Guillermo Molins in som forward istället och fungerade bra i djupled.
I pausbytet gick Niklas Hansson – till vardags (MFF-utlånad) mittback i IFK Malmö, nu på en mer ovan position som höger yttermittfältare – ut, och när Niklas Skoog drogs ner flyttades Labinot Harbuzi ut på kanten. Men han fick dessvärre ge upp redan nio minuter senare och utgå med ny känning av sin fotskada. Philip Milenkovic in som vänster yttermittfältare, medan Robin ”T” Nilsson bytte kant.

Så här inföll målen:
1-0: Ett vackert anfall som Joakim Nilsson och Johan Nilsson Guiomar drev upp på högersidan. På inlägget sköt Philip Milenkovic ett skott i ribban, och Edward Ofere höll sig framme och nickade i returen.
2-0: Raoul Kouakou nickade en hörnspark mot mål, men det var Philip Milenkovic som i klungan framför mål fick in bollen från nära håll.
3-0 Guillermo Molins tog sig igenom på vänstersidan, och fick in bollen framför mål, Edward Ofere sköt och nickade sedan in returen på sitt eget skott.
3-1 Raoul Kouakou tappade bollen lite slarvigt i eget straffområde, Rasmus Bengtsson fick ett gratisläge och tåade in bollen.

– Så det var MFF:are som gjorde alla målen, konstaterar Alf Westerberg nöjt.
Rasmus Bengtsson är ju liksom Andreas Wihlborg utlånad från MFF till TFF för säsongen; Rasmus spelade forward och Andreas vänsterback i onsdagens B-match.

Utöver 90 matchminuter för Niklas Skoog varav 45 av dem i ett lyckat test i den offensiva mittfältsrollen var Alf Westerberg särskilt nöjd med Guillermo Molins djupledsspel och Philip Milenkovics inhopp. Den senare stod ju för ett mål och en assist genom sitt skott i ribban som föregick 1-0.
– Och Edward Ofere fick äntligen målskyttet att lossna. Igen var han lite för omständlig i första halvlek, men bra i andra.

Håkan Svensson i mål hade inte särskilt mycket att göra, men Alf betonar hans viktiga bidrag till laget:
– Håkan är skön att ha i målet; han styr och ställer på ett suveränt sätt – värdefullt för ett lag med många unga spelare.

Nästa match för B-laget ett annat skånederby: HIF borta på onsdag. Reservlagsserien må kanske inte kittla tävlingsnerverna alltför mycket, men då HIF faktiskt är den enda lag som B-laget förlorat mot de senaste två åren – och tre gånger dessutom – kan det finnas anledning att trycka till lite extra för att ändra på detta sakernas tillstånd.