Noah Eile till MLS

Publicerad 12 januari 2024 i Herr,Nyheter

Malmö FF säljer Noah Eile som kommer att fortsätta karriären i MLS-klubben New York Red Bulls.

Noah Eile anslöt till föreningen redan som 12-åring när han tog steget till vår ungdomsakademi från Bjärreds IF. Efter flera år i ungdomslagen skrev mittbacken på ett A-kontrakt med MFF i december 2020.

Han debuterade i MFF-tröjan mot Degerfors sommaren 2021 och hoppade in i Champions League-gruppspelet mot FC Zenit samma år. De senaste två säsongerna har mittbacken varit utlånad till Mjällby AIF där han spelat 46 allsvenska matcher. Nu står det klart att Noah Eile säljs där nästa klubbadress blir New York Red Bulls i amerikanska MLS.

Tack för din tid i MFF och lycka till framöver, Noah!

Daniel Andersson, sportchef

– Noah har varit på lån under ett par säsonger och tagit stora kliv. Det är alltid tråkigt att ta farväl av en egen produkt men nu fick vi ett bud som vi tyckte var bra och Noah själv ville verkligen ta den här chansen, så det känns som en bra lösning för alla parter.

Noah Eile

– Jag har följt Malmö FF och stått på läktaren så länge jag kan minnas. Att under tio år få gå hela vägen från ungdom till A-truppen har varit något som jag aldrig kommer kunna beskriva eller tacka för med ord!

– Nu är det dags för mig att gå vidare och ta nästa steg i min karriär men jag kommer bära med mig Malmö vart jag än går. Jag hoppas att vi ses igen någon dag för ingen himmel är så blå som min.

huvudpartners

officiella partners