Noah Eile lånas ut till Mjällby AIF

Publicerad 10 januari 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Mjällby AIF är överens om ett säsongslångt lån för Noah Eile.

Den 19-årige försvarsspelaren Noah Eile kom till Malmö FF från Bjärreds IF som tolvåring. I december 2020 flyttades Noah Eile upp i MFF:s A-trupp och för bara en knapp månad sedan skrev Eile under ett nytt kontrakt med MFF som sträcker sig till och med 2025.

Under Malmö FF:s guldsäsong 2021 debuterade Noah Eile så väl i Allsvenskan som i Champions League. Nu står det klart att Noah Eile lånas ut till allsvenska Mjällby AIF över säsongen 2022.

ANDREAS GEORGSON, SPORTCHEF:

– Noahs utveckling under 2021 har förstärkt vår tro att han kan bli en viktig spelare för MFF i framtiden. Just nu behöver han speltid och i Mjällby tror vi att vi hittat ett lag och en tränarstab som har stor chans att erbjuda den möjligheten och även jobba med Noahs utveckling i vardagen så att han kan komma tillbaka till MFF med nya erfarenheter och ännu större chans att konkurrera sig till speltid.

NOAH EILE:

– Jag känner att jag har utvecklats mycket bra under det senaste året och har njutit av året som har varit. För att fortsätta utvecklas känns det bra att få chansen att gå på lån till Mjällby för att förhoppningsvis få mycket speltid. Jag hoppas sedan att komma tillbaka till Malmö som en bättre spelare för att kunna konkurrera inför nästa säsong. Jag vill också önska klubben lycka till inför säsongen som kommer!

huvudpartners

officiella partners