Nikola Trajkovic förstärker ledarstaben

Publicerad 21 januari 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF anställer Nikola Trajkovic som assisterande tränare i herrlaget.

Nikola Trajkovic är 41 år gammal och kommer från Serbien där han som spelare blivit dubbel ligamästare med Röda Stjärnan samt spelat två A-landskamper och en lång rad U21-landskamper.

Det senaste halvåret har Nikola Trajkovic varit assisterande tränare i serbiska FK Radnicki Nis. De fyra åren dessförinnan har Nikola varit bosatt i norska Kristiansand där hans fru, den norska landslagsmålvakten i handboll, Katrine Lunde spelat medan Nikola var tränare för Fløy IL från Kristiansand.

Parallellt med sina tränaruppdrag har Nikola Trajkovic ägnat sig åt att genomföra ett utvecklingsprogram som tränare, skräddarsytt av det serbiska fotbollförbundet som en del i UEFA Pro Licence-utbildningen. Det har inneburit längre studieperioder i så väl Röda Stjärnan som Lokomotiv Moskva och Lazio.

Nikola Trajkovic ansluter till Malmö FF med omedelbar verkan.

Andreas Georgson, sportchef

– Nikola har rekommenderats till oss via Milos nätverk med väldigt starka referenser både från hans arbete i Serbien och Norge. I våra samtal med Nikola har den bilden förstärkts och vi är säkra på att vi får en hårt jobbande lagspelare med djup kunskap om fotboll och med hjärtat på rätt plats som ansluter till MFF som assisterande tränare för herrlaget. 

Nikola Trajkovic

– Det känns verkligen spännande! Jag har arbetat med fotboll i Norge under flera år så jag har bra koll på Malmö FF. Det är en stor klubb med en lång historia och som ligger i framkant i Norden.

– Jag och Milos har träffats och haft kontakt i flera år. Både när vi har jobbat i Norge och i Sverige men också i Serbien. Han är en av de bästa serbiska tränarna och vi ser på fotboll på samma sätt. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba!

huvudpartners

officiella partners