Niklas Moisander skriver på för Malmö FF

Publicerad 01 juli 2021 i Herr,Nyheter

Den finske mittbacken Niklas Moisander har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF till och med 2022.

Niklas Moisander, 35 år, kommer senast från tyska Werder Bremen där han har tillbringat de senaste fem åren.

Karriären startade i finska TPS tillsammans med sin tvillingbror, Henrik, innan de båda värvades till AFC Ajax akademi som artonåringar. En ung Niklas Moisander nådde inte A-laget under hans första sejour i Ajax, men efter sammanlagt sex år med regelbundet spel i PEC Zwolle och AZ Alkmaar var det år 2012 dags för en återkomst till huvudstadsklubben.

Under tre framgångsrika år i Ajax vann han två ligatitlar, spelade regelbundet i UEFA Champions League och vikarierade som lagkapten vid behov. Han lämnade Amsterdam för U.C. Sampdoria år 2015 men bara ett år senare var det dags för en ny utmaning i form av Werder Bremen. Moisander gjorde totalt 125 framträdanden i Bundesliga för Werder Bremen.

År 2017 satte han punkt för en lång landslagskarriär med Finland med totalt 62 landskamper på kontot.

Niklas Moisander kommer att bära tröja nummer 4 och är spelklar den 15 juli.

Daniel Andersson, sportchef

– Niklas har spelat på en hög nivå under en lång tid och förutom att han är en skicklig spelare har han samlat på sig en enorm erfarenhet under sin karriär. Han är bra i speluppbyggnaden, har ledaregenskaper och kommer att bli en viktig kugge för oss i både Allsvenskan och Europaspelet.

Niklas Moisander

– Jag är jätteglad och tacksam att jag får den här chansen att spela i Malmö FF, som för mig är det största laget i Sverige. Jag är jättemotiverad att komma igång och nu ser jag mest fram emot att få träffa mina nya lagkamrater och bekanta mig med staden.

– Jag har alltid följt Allsvenskan och vet att Malmö FF är en storklubb i Sverige, lite som Ajax i Holland eller FC Bayern i Tyskland. Det är en stor ära att få spela här. Med min erfarenhet och ledaregenskaper hoppas jag kunna hjälpa klubben att nå bra resultat.

huvudpartners

officiella partners