Nathalie Hoff Persson skriver på för Malmö FF

Publicerad 28 november 2023 i Dam,Nyheter

Vi är glada att presentera den meriterade ytterbacken Nathalie Hoff Persson som ny spelare i Malmö FF!

Spelarfakta

Namn: Nathalie Hoff Persson
Födelsedatum: 18 april 1997
SM-guld: 2 (2014, 2015)
Tidigare klubbar: FC Rosengård, Kopparberg Göteborgs FC, Sporting CP, LB07, KIF Örebro

Inför den kommande säsongen i Elitettan har Malmö FF skrivit kontrakt med Nathalie Hoff Persson som senast representerat KIF Örebro i Damallsvenskan.

Den 26-åriga ytterbacken har 185 matcher i Damallsvenskan och 2 SM-guld med FC Rosengård på meritlistan. Det första vann hon redan som 17-åring i en match där hon hoppade in och assisterade till två av målen som innebar en säkrad mästerskapstitel.

Nathalie Hoff Persson har dessutom spelat 33 U-landskamper och har erfarenhet från spel i UEFA Women’s Champions League.

Efter att ha varit en framträdande spelare i KIF Örebro de senaste säsongerna återvänder hon nu till Malmö. Den här gången i en himmelsblå tröja. Varmt välkommen till Malmö FF, Nathalie Hoff Persson!

Daniel Andersson:

– Nathalie Hoff Persson är en modern ytterback. Hon är snabb, löper mycket och passar in i vårt sätt att spela med sin framåtlutade och aggressiva stil. Det ska bli spännande att följa henne i MFF.

– Vi var inte säkra på att vi kunde få spelare av den här digniteten redan nu men det visar hur långt vi har kommit. Många har följt vår resa och vill vara med på den.

Nathalie Hoff Persson:

– Ända sedan starten har jag haft en önskan om att spela här. Dels för att jag kommer härifrån och har MFF som klubb. Men också för att MFF med den här satsningen har visat tydligt att de vill vinna. Jag tror på vad vi gjort och vad vi ska göra.

– Jag är en teknisk ytterback med många offensiva kvaliteter. Laget har gjort det bra varje år men jag tror att jag kan bidra med min spelstil och hur jag är som person. Jag har mycket erfarenhet som jag tar med mig och hoppas att det också kan föra laget framåt.

FÖRSTA INTERVJUN MED HOFF PERSSON

Följ Malmö FF i Elitettan

PARTNERS DAMLAGET

huvudpartners

officiella partners