Molins klar för Anderlecht

Publicerad 17 juni 2011

Så var det klart. MFFs målfarlige yttermittfältare Guillermo Molins flyttar till Belgiska Anderlecht.

Kontraktet är på fyra år och för Guillermo är det en dröm som gått i uppfyllelse:

– Jag har drömt om att bli så bra att jag kan bli utlandsproffs, säger Guillermo Molins. Nu får jag chansen. Anderlecht spelar i en lite mindre liga men samtidigt har jag varit noga med att jag vill till en klubb som satsar på att vinna varje år och som har mycket boll. Det här blir perfekt för mig. Hade jag bara velat byta klubb och få högre lön så hade jag gjort det för två år sedan.

I Anderlecht förenas han med sin gamle lagkamrat från MFF, Berang Safari.

– Berra har ringt några gånger och vi har snackat om det här, berättar Molins. Det ska bli kul att spela med honom igen.

Anderlecht kom trea i det slutspel som avgör hur man fördelar Europaplatserna och kommer därmed kvala till Europa League. På pappret finns alltså chansen att vi får se Guille på Swedbank Stadion igen redan till hösten.

– Ha ha, ja det hade varit riktigt kul, menar Molins.

Guille passar också på att skicka följande hälsning:

– Jag vill tacka alla supportrar och lagkamrater som har stöttat mig. Utan supportrarna hade det inte varit lika kul att spela fotboll och utan lagkamraterna hade jag inte blivit en lika bra fotbollsspelare, avslutar Molins.

MFFs Sportchef är efter förutsättningarna nöjd.

– Det är aldrig roligt att säga farväl till en så duktig spelare, men samtidigt är jag glad för hans skull, säger Per Ågren. Guille har varit i klubben i sex år och har utvecklats enormt. Dessutom valde han att stanna tills han verkligen kände sig mogen att ta steget. Han har tänkt igenom det här noga jag är övertygad om att det kommer gå bra för honom.