Molins: ”Inte många känslor som slår det”

Publicerad 25 juli 2018 i Nyheter

Guillermo Molins är tillbaka i Malmö FF. Här berättar han om tiden i Kina och Grekland och hur det är att vara hemma igen.

– Det känns otroligt vara bra att vara hemma igen. Det blir min elfte säsong här. Jag vet precis vad det är som gäller i den här klubben och jag har samlat på mig mycket erfarenhet de senaste två åren för att kunna bidra till Malmö FF.

Vad har du saknat?

– Jag har saknat Stadion, supportrarna, tröjan. SM-guld.

Hur har åren varit?

– Det har varit två väldigt olika saker. Först var det Kina och det var speciellt. Fotbollen kom i andra hand. Det var egentligen bara pengar det handlade om och det var inget jag trivdes med. Jag skrev på ett 2,5-årsavtal och bröt efter sex månader.

– Det var bara att leta efter en ny utmaning och Panathinaikos kom in i bilden.  Där gick allt spikrakt uppåt. Jag hittade formen, fick en viktig roll i klubben och spelade mycket. Jag har spelat Europamatcher och stora matcher mot bra lag. Så jag har fått väldigt mycket erfarenhet och känner mig nöjd med hur jag har utvecklats och vad jag har lärt mig under de senaste två åren.

Vilken skillnad är det den här gången jämfört med senast du kom tillbaka till MFF?

– Förra gången kom jag hem efter två år av stillasittande. Det gick bra då. Nu kommer jag från två år av fotboll där det gått väldigt bra för mig personligen. Man kommer in med ännu mer självförtroende.

– Jag har klarat av att spela fotboll på en hög nivå. Grekiska ligan är svår att spela i. Det finns många bra lag. De flesta lagen som spelade mot oss ställde upp med fembackslinje och spelade väldigt defensivt. Det är en utmaning.

Vad vill du hälsa alla supportrar just nu?
– Det ska bli en stor ära att äntligen få spela för Malmö FF igen. Jag känner supportrarna väl och de känner mig. De vet vad de kommer att få. Det ska bli otroligt stort att kliva in på Stadion igen och spela. Det är faktiskt inte många känslor som slår det.

huvudpartners

officiella partners