Molins inför IF Elfsborg: ”Nu ska vi klättra i tabellen”

Publicerad 11 september 2015 i Nyheter

Det har varit en lång och tuff återhämtning sedan korsbandsskadan förra sommaren. Men efter flera fina inhopp börjar Guillermo Molins känna att han är på gång igen. Nu siktar han på att bli starkare än någonsin.

I de senaste två matcherna i allsvenskan har det sammanlagt blivit nästan en timmes speltid för Guillermo Molins. Både mot BK Häcken och Helsingborgs IF gjorde han pigga inhopp som fick åskådarna att börja hoppas på en Molins tillbaka i gammal storform.

– Det känns som att formen kommer sakta men säkert. Och det har jag hela tiden sagt att den kommer att göra. Jag behöver bara få speltid och tid på mig att bearbeta det hela. Men det är helt klart på uppgång, säger Guillermo Molins.

Hur var det att spela derby igen?

– Derbyn är alltid speciella att spela och det kändes hur skönt som helst. Som jag sa, formen kommer i takt med att jag vågar slappna av på planen och göra allt det jag är bra på.

Vilken målsättning har du satt upp för dig själv?

– Jag strävar efter att komma tillbaka ännu starkare än vad jag var innan jag skadade mig och prestera på en högre nivå än vad jag gjort tidigare. Nu gäller det först och främst att få spela mer och mer. Längre fram vill jag så klart ta en startplats.

Det har gått lite mer än ett år sedan den där träningsmatchen mot Partizan Belgrad som kostade Guillermo Molins korsbandet på det högra knäet. Sedan tidigare hade han operationsärr efter en liknande skada på vänster sida.

– På vänsterknäet har de blivit så ljusa med åren att de knappt syns. Men på det högra syns dem. Det är bland annat därför jag spelar med höga strumpor på matcherna. Det känns bättre att inte se mina knän, säger Guillermo Molins.

Vägen tillbaka till fotbollsplanen har varit lång och tuff. Guillermo Molins berättar att han fått stöd av familjen och att hans barn har hjälpt honom att få tankarna på annat när det har varit som tyngst. Men att höra sitt namn sjungas från läktarna har också varit betydelsefullt för honom.

– Det kan låta löjligt men det är sådant som gett mig mer energi till att träna hela veckan därefter. Fast sången bara varar en minut har det betytt väldigt mycket. Jag har varit så långt bort från spel men blivit påmind om att supportrarna tycker om mig. Det är annars lätt att känna sig bortglömd.

Du har varit väldigt öppen med dina tankar och känslor kring skadan. Har det varit viktigt för dig?

– Jag tycker inte jag varit mer öppen än vad jag brukar vara. Jag är som jag är och säger det jag tycker. Ibland har jag velat dra mig tillbaka lite och det jag har gjort när det emellanåt har varit tungt för mig under rehabtiden. Dels vill man hantera media och hålla sig själv i skenet så att man inte blir bortglömd. Samtidigt vill man koncentrera sig på rehab i lugn och ro, så man får hitta en balansgång.

Lördagens match mot IF Elfsborg väcker fina minnen för Guillermo Molins. Han gjorde två mål i guldmatchen i Borås i oktober 2013. Det första ett tungt, otagbart skott från straffområdets ytterkant – det andra en kylig chip som lurade målvakten Kevin Stuhr Ellegaard.

– Snacket innan var hur omöjligt det skulle bli för oss att vinna – att vi skulle koncentrera oss på matchen därpå. Men vi åkte upp med viljan att vinna och det var en jämn match med bra tempo. Det var en jätterolig match att spela. Jag hade turen att få två bra lägen och gjorde två fina mål som gav oss guldet. Det var en bra kväll.

Och nu väntar det en ny viktig match Elfsborg. Hur går dina tankar kring den?

– Alla matcher nu framöver kommer vara den viktigaste matchen på året. Vi vet att vi är inne i Champions League nu. Vi kan koppla bort det lite. Nu ska vi klättra i tabellen och förhoppningsvis komma högst upp. Det är det vi siktar på även om det kommer att bli svårt. Det är vi själva som satt oss i den sitsen så det är vi som får reda ut det.

Malmö FF – IF Elfsborg
Swedbank Stadion
Lördag 12/9 kl 16:00
Köp biljetter 

huvudpartners

officiella partners