Mohamed Buya Turay klar för Malmö FF!

Publicerad 22 juli 2022 i Herr,Nyheter

Mohamed Buya Turay är klar för Malmö FF. Den 27-åriga anfallaren kommer senast från spel med Henan Jianye i kinesiska superligan och har skrivit på ett 3,5-årskontrakt med MFF.

Spelarfakta


Namn: Mohamed Buya Turay
Född: 1995-01-10
Nationalitet: Sierra Leone
Kontraktslängd: 3,5 år
Tröjnummer: 33
Ansluter till föreningen: Omgåendes.  

Tidigare klubbar

FC Mattia, AFC Eskilstuna, Dalkurd FF, Sint-Truidense, Djurgårdens IF, Henan Jianye

65

ALLSVENSKA MATCHER

32

MÅL I ALLSVENSKAN

148

MATCHER PÅ ELITNIVÅ

84

GJORDA POÄNG I MATCHER PÅ ELITNIVÅ

Som 19-åring flyttade Mohamed Buya Turay till Sverige och började då spela fotboll med division 3-klubben Juventus IF. Efter sina 20 mål på 13 matcher fick flera elitklubbar upp ögonen för den sierraleonske anfallaren som till slut hamnade i AFC Esklistuna i Superettan. Efter ett par år i Allsvenskan fortsatte karriären i Belgien innan Turay 2019 återvände till Sverige och Allsvenskan för spel i Djurgårdens IF. Med sina 15 mål under den allsvenska säsongen blev han skyttekung och var en stor bidragande faktor till att Stockholmsklubben tog sitt 12:e SM-guld.

Mohamed buya turay

– Det känns bra att ha skrivit på för Malmö FF som är en storklubb i Sverige och jag är även stolt över förtroendet klubben har visat i mig.

– Jag vill hälsa till alla MFF-supportarna att jag är här och vill göra skillnad. Jag ser framemot att träffa supportrarna och att vi få fira framgångar tillsammans i framtiden.

ANDREAS GEORGSON

– Det känns riktigt bra att få Buya till MFF. En smart spelare som blandar hårt arbete med finess på fotbollsplanen.

– Hans största styrkor finns i hans presspel, djupledsspel och målskytte och det tror vi kommer att stärka laget på både kort och lång sikt.

huvudpartners

officiella partners