MFF tyngst i toppmötet

Publicerad 29 augusti 2021 i Dam,Nyheter

Det bjöds på kamp och fartfylld fotboll när tabelltvåan Hallands Nations FF gästade serieledaren på Malmö Stadion. En bländande andra halvlek bäddade för seger med 4–1.

Isabelle Henriksson gjorde sitt första mål i A-lagströjan när hon nickade in MFF:s fjärde mål för dagen. Bilden är från en träningsmatch tidigare i somras.

Efter åtta övertygande segrar väntade det kanske första riktiga testet för Malmö FF i division 3 när tabelltvåan Hallands Nations FF gästade Malmö Stadion. Och det var gästerna från Lund som skapade matchens första farliga målchans. Ett avslut från nära håll tvingade Emma Svensson till en fin enhandsräddning redan i den femte spelminuten.

Tio minuter senare parkerade MFF sig utanför offensivt straffområde och var en dubbelchans från att spräcka målnollan. Ett hårt, pressat inlägg från Elin Björklund hittade Annelie Nilsson som drog till på ett tillslag. En vänsterkanon som gästernas målvakt petade ut till hörna med fingerspetsarna. På hörnan som följde stod Melina Skarström rätt placerad när bollen damp ner efter en tilltrasslad situation, men ett uppoffrande försvar fick undan bollen på mållinjen.

Men Melina Skarström och Malmö FF skulle få måljubla. Några minuter senare, på en ny fast situation, kunde hemmalagets nummer tio öppna målskyttet för dagen när hon tryckte in 1–0 och sitt 14:e mål för säsongen. Båda lagen fortsatte att skapa målchanser och med minuten kvar av den första halvleken räddade stolpen Malmö FF från att åka på en kvittering precis före pausvilan.

MFF rivstartade sedan den andra halvleken med att öka på till 2–0 redan i den 48 minuten. Elin Björklund höll sig framme och tryckte in returen på Rebecka Holms frispark. 2–0-målet fick fart på hemmalaget som kort efter ökade på till 3–0 och gästerna fick allt svårare att hänga med i den himmelsblå tempohöjningen efter halvtidsvilan.

Under den andra halvleken byttes Alva Falk och Isabelle Henriksson in och fick speltid. F06-spelarna har varit uppe och tränat med A-truppen under en tid och även fått hoppa in i ett par matcher tidigare. Med nära tjugo minuter kvar av matchen flyttade MFF upp mycket folk i offensivt straffområde och ett vältajmat högerinlägg hittade Henriksson som tryckte in 4–0 med pannan. 15-åringens första A-lagsmål i den himmelsblå tröjan!

Innan fulltid hann gästerna med att reducera till 4–1 som också blev slutresultatet.

ISABELLE HENRIKSSON EFTER FÖRSTA A-LAGSMÅLET:

– Otroligt roligt att få komma in och göra mål i en sån här match och här på hemmaplan. Jag tänkte att jag skulle söka upp den bortre ytan och när inlägget kom så var det egentligen bara att sätta dit huvudet, det var ett bra inlägg. Jag har inte gjort så många nickmål så det var också kul att få nicka in den.

– Det är klart att tempot är mycket högre här än vad vi är vana vid i F06. Det är mycket tuffare också i närkamperna men det känns ändå som att man kommit in i det bra.

– Det är ett fantastiskt gäng att få spela med. Alla tar verkligen hand om en när man är här och är väldigt måna om att man ska trivas både på och utanför plan. Alla hjälps verkligen åt att tagga igång varandra.

FREDRIK JAHNFORS, EFTER MATCHEN:

– Idag sattes vi verkligen på prov av ett tungt, spelskickligt Hallands Nation. De utmanar oss ordentligt i den första halvleken så det här är en match vi kommer ha stor nytta av. Vi är vana vid att det är vi själva som sätter tempot i matcherna men här blev vi testade och fick jobba hårt för att förtjäna våra lägen.

– Det står 1–0 i paus och de är en ramträff från att få med sig 1–1. Vi kliver in i paus med en tändning och all heder till tjejerna som kliver ut i andra med hög energi och en vilja att äga matchen. Vi gick in i den här matchen som om det var en avgörande match för om vi skulle avancera i seriesystemet och med det i tankarna och sett till hur tjejerna kliver ut i den andra halvleken så kan jag inte vara annat än jättenöjd.

MÅL:

MFF: Melina Skarström (23′), Elin Björklund (48′), (53′), Isabelle Henriksson (68),
HNFF: Frida Bergquist Olsson (83′)

LAGUPPSTÄLLNING:

Emma Svensson,
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Madeleine Hejde, Martina Sutalo,
Melina Skarström, Cornelia Lindgren, Amanda Kander,
Rebecka Holm, Annelie Nilsson, Ida Lyberg

Ersättare: Ida Hansson, Beatrice Andersson, Emelie Erlandsson, Alva Falk, Isabelle Henriksson.

huvudpartners

officiella partners