MFF skriver lärlingskontrakt med Tim Prica

Publicerad 02 augusti 2018 i Nyheter

Malmö FF har skrivit lärlingskontrakt med den 16-årige anfallaren Tim Prica. Avtalet sträcker sig till och med 2020.

Tim Prica kom till Malmö FF från Maccabi Tel Aviv FC som 12-åring. Parallellt med skolgången på MFF:s Fotbollsakademi har han tagit sig fram genom ungdomslagen och under det senaste året gjort regelbundna framträdanden på så väl U19- som U21-nivå. I vintras blev han en av MFF:s yngsta A-lagsspelare genom tiderna när han debuterade i en träningsmatch mot FC Roskilde.

Tim Prica kommer inledningsvis att medverka vid enstaka träningspass med A-laget varje vecka, för att vid årsskiftet träna med A-truppen fullt ut.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

– Det känns väldigt roligt. Tim Prica är en ambitiös och målmedveten spelare som ständigt tar kliv framåt. Han har bra teknik, tar smarta löpningar och är en bra målskytt.

– Han har redan fått känna på träningar med A-laget och gjort bra ifrån sig där också. Nu får han komma in i det stegvis på grund av sin unga ålder.

Tim Prica:

– Det är jättekul. Det är något jag drömt om sedan jag var liten. Självklart är det ett stort steg men jag är ambitiös, jobbar hårt och förbereder mig på bästa sätt inför träning och match, oavsett om det är U19 eller A-laget.

– Jag hoppas på att prestera hela tiden och spela till mig en plats i laget.

huvudpartners

officiella partners