MFF skriver lärlingskontrakt med Teddy Bergqvist

Publicerad 14 oktober 2015 i Nyheter

Tidigare i somras flyttades Teddy Bergqvist upp ifrån MFF:s U17 till U19 och under onsdagen skrev anfallaren på ett lärlingskontrakt med klubbens A-lag.

– Teddy är en stor talang som hela tiden tagit stora steg men framförallt det senaste halvåret där han gjort många bra framträdande, bland annat i U21 där han visat att han klarar sig mot äldre spelare. Nu får han A-laget chansen att förkovra Teddy och göra honom ännu bättre, säger Malmö FF:s sportchef, Daniel Andersson.

Teddy Bergqvist har under sina år i MFF:s ungdomslag gjort sig känd för att vara en väldigt målfarlig anfallare – något som han även visat upp i U21 och de gånger som han varit med och tränat med A-laget.

– Det känns otroligt roligt att få tillhöra A-truppen. Under mina tidigare träningar med A-laget har jag känt att jag hängt med rent tekniskt, jag hade kanske behövt lägga på mig lite vikt men förhoppningsvis så kommer det längre fram. Det är inte så att jag anser att jag väger för lite i sammanhanget, det jag saknat i vikt har jag försökt ta igen med teknik och genom att spela smart, men på längre sikt hade jag nog behövt gå upp något kilo, säger Teddy Bergqvist och fortsätter:

– Självklart är det ett högre tempo i A-laget vilket gör att du måste vara mer på alerten. Det ska bli roligt att träna med Markus Rosenberg. Han är en fantastisk spelare och man kan lära sig mycket bara genom att titta på honom och kanske fråga om några tips.

Stort grattis
– Tack så mycket, avslutar Teddy Bergqvist.

Lärlingskontraktet börjar den 1 december 2015 och sträcker sig över hela 2017.

Vilket nummer som Teddy får är ännu inte fastställt.

huvudpartners

officiella partners