MFF skriver lärlingskontrakt med Samuel Adrian och Pavle Vagic

Publicerad 13 april 2017 i Nyheter

Malmö FF har skrivit lärlingskontrakt med Samuel Adrian och Pavle Vagic. Det innebär att 13 spelare i MFF:s A-trupp har fått sin fostran i föreningen.

– Det är två killar som har gått hela vägen från fotbollsskolan till A-truppen. Det är roligt att se deras utveckling och att de nu får chansen på högsta nivån, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson. 

19-årige Samuel Adrian kom till Malmö FF som åttaåring från Blentarps BK. Det nyss undertecknade lärlingskontraktet sträcker sig till den 31 december 2018. 

– Det är detta jag har velat och drömt om, att gå hela vägen upp till A-truppen. Jag känner mig redo för det här steget, säger Samuel Adrian. 

Daniel Andersson lyfter fram 19-årige Adrians fina vänsterfot och goda blick för spelet som utmärkande egenskaper. 

– En skicklig passningsspelare som är väldigt bolltrygg. Han jobbar hårt och har bra inställning, säger Daniel Andersson. 

Malmö FF är 17-årige Pavle Vagics moderklubb och han började i fotbollsskolan i tidig ålder. Utöver sin tillvaro i Malmö FF är han lagkapten för Sveriges U17-landslag. 

– Det har gått snabbt, det var inte länge sedan jag spelade i MFF:s U17-lag. Det känns mycket bra att det är klart. Nu får jag träna med A-laget och det är en inspirerande utmaning för mig, säger Pavle Vagic. 

Kontraktet sträcker sig till den 31 december 2019. Pavle Vagic är användbar på flera offensiva positioner och gjorde så sent som igår ett av målen när MFF:s U21-lag spelade 3-3 mot IF Elfsborg. 

– Det är en kraftfull och snabb spelare som har egenskaper att ta sig förbi sina motståndare och producera både assist och mål, säger Daniel Andersson. 

Både Samuel Adrian och Pavle Vagic fanns med på avbytarbänken i guldmatchen mot Falkenbergs FF i höstas, men väntar ännu på att få göra allsvensk debut. 

– Det ligger ett stort ansvar på vår organisation att ge killarna verktygen att utvecklas, men också på de själva att ta den här chansen. Då har de alla möjligheter att så småningom ta en plats i A-laget, säger Daniel Andersson.

huvudpartners

officiella partners