MFF skriver A-kontrakt med Makolli och Gudjohnsen

Publicerad 04 april 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF skriver A-kontrakt med 18-årige försvararen Elison Makolli och 17-årige anfallaren Daniel Tristan Gudjohnsen.

Elison Makolli

Elison Makolli, född 2005, började spela fotboll i LB07 innan han anlände till Malmö FF som anfallare vid 11-års ålder. Tidigt skolades Makolli om till försvarare och under de senaste åren har han varit en av landets 05:or som fått mest speltid i ungdomslandslaget.

Under den allsvenska hösten 2022 tog Makolli en plats i matchtruppen till bortamötet mot BK Häcken och vid årets försäsong kom också A-lagsdebuten. I träningsmatchen mot norska Vålerenga hoppade han in som vänsterback och noterades senare samma dag för sin andra A-lagsmatch, när MFF dubbelspelade under träningslägret i Spanien.

Daniel Andersson, sportchef

– Elison är en spelskicklig försvarare som vandrat genom våra ungdomslag och visat att han har vad som krävs för att nu ta klivet upp i A-truppen permanent. I vintras flög vi ner honom till träningslägret i Spanien där han tog för sig direkt och stod för två fina prestationer. Han är snabb, stark, och har ett lugn och mod med bollen. Han besitter kvaliteter som gör honom till ett alternativ till flera positioner i backlinjen.  

Daniel Tristan Gudjohnsen

Nyligen 17-år fyllda Daniel Tristan Gudjohnsen kom till Malmö FF så sent som i somras och tog direkt en ledande roll i MFF:s P19. Den isländske anfallaren, med en bakgrund i FC Barcelona och Real Madrids akademier, står noterad för flera ungdomslandskamper.

Under försäsongen anslöt Gudjohnsen till A-lagets träningsläger i Estepona där också A-lagsdebuten kom i matchen mot Vålerenga. Anfallaren fick även speltid i det allsvenska genrepet mot Öster på Eleda Stadion och satt på bänken i cupmatcherna mot såväl Degerfors som Djurgården i mars.

Daniel Andersson, sportchef

– Daniel har inte varit hos oss så länge men har under den här korta tiden imponerat på oss. Precis som Elison har även Daniel fått testa på att träna med A-truppen här under våren och han har snabbt anpassat sig till det höga tempot och visat att han är redo rent fysiskt. Han är stor och stark men besitter även bra tekniska egenskaper. Vi tror det finns mycket potential i Daniel som vi ser fram emot att förädla på bästa sätt.

huvudpartners

officiella partners