MFF säkrade gruppspel i Svenska cupen

Publicerad 31 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Efter 9–0 mot Brålanda IF är vi klara för gruppspel i Svenska cupen.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Sörbyvallen

2′ MÅL! Matchen hinner knappt starta innan Patriot Sejdiu behärskat och distinkt skjuter in vårt ledningsmål.

8′ Mål igen! Toivonen spelar fram Isaac Kiese Thelin som vänder upp och placerar in bollen.

10′ Mål! Patriot Sejdiu med sitt andra mål för kvällen.

19′ Mål! Toivonen serverar Romain Gall som lyfter bollen över en utrusande målvakt.

39′ Mål! Erdal Rakip avlossar ett fint skott som seglar in i mål.

42′ Isaac Kiese Thelin nickar i ribban.

42′ Brålanda med lagets första målchans. Ismael Diawara är med på noterna och räddar ett lurigt avslut efter bolltapp i försvaret.

49′ Mål! Patriot Sejdiu avlossar ett skott i ribban. Romain Gall snappar upp returen och skickar in sitt andra mål i matchen.

64′ Mål! Erdal Rakip blir matchens tredje tvåmålsskytt när han slår in en retur efter ett stenhårt skott från Gall i ribban.

73′ Mål! Hattrick för Patriot Sejdiu som spelas fram av nyss inbytte debutanten Mamadou Diagne.

82′ Mål! Även Romain Gall gör ett hattrick.

Andreas Georgson efter matchen

– Resultatmässigt var det helt perfekt. Det var en stor och trygg seger och prestation. Vi var fokuserade, professionella och spelade som ett lag varenda minut. Vi ställde krav på varandra oavsett vad ställningen är. Det är många små beteenden som vi vet är vinnande. Så det är en skön magkänsla vi lämnar med.

– Vi lämnade några spelare som belastats ganska hårt den senaste tiden hemma. De unga förtjönade speltid på slutet. De har gjort bra ifrån sig i P19.

– Det var en liten fin idrottsplats med tåget som passerade precis bakom båsen. Och en fin MFF-klack på plats som sjöng och höll låda. Det var en härlig upplevelse.