MFF P19 klart för DM–final: ”En härlig utmaning som väntar”

Publicerad 30 augusti 2019 i Nyheter

I onsdags kväll avancerade MFF P19 till final i DM-slutspelet efter seger mot Kristianstad FC.

DM Herrar Slutspel
Kristianstad FC – Malmö FF P19 1-2
Målskytt: Amel Mujanic (2)

– Det känns jättekul att vi är vidare till final. Vi har gått med i den här turneringen för att vi ska få testa på seniorfotboll, som är tuffare med en annan typ av spel än vi är vana vid. Jag tycker att spelarna har stått upp bra och anpassat sig på ett väldigt bra sätt, säger tränare Roland Larsson.

På vägen mot finalen har MFF P19 besegrat Dösjöbro IF, Eslövs BK, IF Lödde och Kristianstad FC. I onsdagens semifinal svarade Amel Mujanic för två mål.

– Vår bästa match är nog den mot Kristianstad. Vi hade det lite tufft i början men matchen jämnade ut sig efterhand och i andra halvlek gör vi det bra. Vi skapar fler målchanser än de två målen vi gör. Kristianstad trycker på mot slutet och går för en kvittering men vi står upp jättebra försvarsmässigt och reder ut det på ett bra sätt. Vi är väldigt nöjda med prestationen och det är ett bra kvitto att besegra ett division 1-lag.

I finalen väntar antingen division 2-laget Hässleholms IF eller Torns IF, som spelar i division 1.

– Det ska bli en härlig utmaning och vi har naturligtvis respekt för alla de motståndare vi mött, som är seniorlag. Men vi går in i finalen med samma ambition som tidigare, att ta vara på en bra möjlighet att utvecklas. Sedan vill vi naturligtvis vinna matchen, det vill vi alltid när vi spelar, säger Roland Larsson.

huvudpartners

officiella partners