MFF lämnade Hisingen utan poäng

Publicerad 22 augusti 2015 i Nyheter

Bortamatchen mot BK Häcken slutade i förlust efter en chansfattig första halvlek men en betydligt mer händelserik avslutning. BK Häckens Martin Ericsson var dock den enda spelaren som lyckades förvalta sitt läge.

Malmö stod för avsparken när domare Glenn Nyberg blåste igång matchen på nybyggda Bravida Arena, BK Häckens nya hemmaarena som tveklöst är ett lyft jämfört med gamla Rambergsvallen. MFF inledde med den nästan 700 personer starka Malmö-klacken i ryggen och skapade hög press på motståndarna. Just tidig press var något Åge Hareide saknade vid vårens möte lagen emellan på Swedbank Stadion.

Allt eftersom BK Häcken fick börja känna på bollen blev de också mer bekväma och skapade en del halvchanser. Närmast var Samuel Gustafson, vars distansskott styrdes undan av Johan Wiland och vidare till hörna. Bortsett från Oscar Lewickis hårt pressade långskott som smet strax utanför den vänstra målstolpen bjöds det inte på några fler målchanser åt något lag under den första halvleken. Spelet präglades av ett ställningskrig som aldrig riktigt tippade över åt något håll.

Den andra halvleken inleddes med ett betydligt öppnare spel. BK Häcken bjöds upprepade gånger in i Malmös straffområde men lyckades aldrig förvalta lägena. För MFF:s del blev det nära målchans när Rosenberg och Berget tempoväxlade på vänsterkanten, men Häckens målvakt hann få fingrarna på bollen före en framåtrusande Rosenberg lyckades nå den.

Med en timme spelad valde Åge Hareide att göra ett dubbelbyte där Magnus Wolff Eikrem ersatte Vladimir Rodic och Guillermo Molins gick in mot Tobias Sana. Matchen öppnades upp ännu mer och båda lagen kom flera gånger till avslut. Det var dock hemmalaget som lyckades spräcka målnollan.

I den 77:e minuten fick BK Häcken en hörna som hamnade hos en omarkerad Martin Ericsson. Han gick på avslut och bollen letade sig mellan Andreas Vindheims ben som täckte Wilands högra stolpe.

Malmö FF pressade hårt för en kvittering och hade flera gånger bollen i riktigt farliga positioner men misslyckades i de avgörande momenten. Inbytte Agon Mehmeti hade bollen i nät efter att ha blivit frispelad av Guillermo Molins, men den assisterande domaren vinkade av för offside. Återigen fick Malmö FF se sig lämna Hisingen utan att ha lyckats vinna.

– Det var en jämn match. Vi är inte nöjda med första halvlek som lag. Sen jobbar vi oss in i matchen men vi fick inte dit den idag. Häcken försvarar sig väl och de har duktiga spelare som kan hota oss. Men vi måste spela bättre i en viktig match som den här, säger Åge Hareide efter matchen.

Laguppställning:
Johan Wiland
Andreas Vindheim, Felipe Carvalho, Kári Árnason, Anton Tinnerholm
Vladimir Rodic (60’ Magnus Wolff Eikrem), Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu (83’ Agon Mehmeti), Tobias Sana (60’ Guillermo Molins)
Jo Inge Berget, Markus Rosenberg

Mål:
BK Häcken: Martin Ericsson

Varningar:
BK Häcken: Simon Sandberg, Ivo Pekalski

Publik: 4172

huvudpartners

officiella partners