MFF – IK Sirius 5–0

Publicerad 26 augusti 2018 i Matches

5–0 gav femte raka allsvenska segern.

MFF inledde matchen mot IK Sirius piggt och Romain Gall gjorde sitt bästa för att ge ett tidigt ledningsmål. Men Lukas Jonsson i bortamålet stod för en fin enhandsräddning på skottet.

Trots mycket rivande och slit från de offensiva spelarna, inte minst dagens lagkapten Sören Rieks, blev det aldrig riktigt något flyt i spelet. Närmast ett mål i första halvlek var Romain Gall som trumfade sin tidigare målchans genom att pricka ribban med ett tungt skott.

Till andra halvlek balanserades laget åt det offensiva hållet när Egzon Binaku ersattes av Markus Rosenberg. Lagkaptenens inhopp skulle visa sig vara framgångsrikt. Med timmen spelad blev Eric Larsson fälld i straffområdet och Rosenberg var säkerheten själv på den efterföljande straffen.

Bara några få minuter efter ledningsmålet fick äntligen Romain Gall också utdelning. Han vände upp med bollen och sköt ett stenhårt skott, stolpe in, till 2–0. Fem minuter senare slog han till igen när han snurrade upp motståndarförsvaret och pangade in sitt andra för dagen.

Målfesten fortsatte när Anders Christiansen byttes in och bara sekunder senare nickade in 4–0 på hörna. Och med ett par minuter kvar att spela lobbade Marcus Antonsson in MFF:s femte mål för dagen.

Målexplosionen i den andra halvleken gav femte raka allsvenska segern och tre färska poäng på kontot.

Uwe Rösler efter matchen:
– Sirius har blivit bättre och det kunde man se i första halvleken. De gjorde det svårt för oss. Men supportrarna fortsatte att stötta oss trots att vi inte var särskilt bra i första.

– Vi var väldigt effektiva idag efter att vi hade korrigerat några saker i halvtid. Rosenberg gav oss stor energi med hans vilja och presspel. Det var viktigt för oss att bytena gav rätt effekt och det gjorde de.

Malmö FF: Rosenberg (62’), Gall (66’, 72’), Christiansen (77’), Antonsson (88’)