MFF – IFK Norrköping 1-2

Publicerad 21 maj 2017 i Matches

MFF förlorar sin första match i Allsvenskan under 2017 efter att IFK Norrköping gjort två sena hörnmål.

Båda lagen skruvade upp tempot rejält i matchinledningen och det var chanser åt båda håll. Jo Inge Berget kom närmst för MFF efter att ha löpt sig fri men avslutade tamt och mitt på Michael Langer i Norrköping-målet. För gästerna var Niclas Eliasson ett hot och han tvingade Wiland att parera ett farligt skott ut till hörna. MFF avslutar halvleken starkt och är nära att ta ledningen ett par gånger men det är 0-0 i paus.

MFF behåller spelövertaget i andra halvlek men IFK Norrköping försvarar bra och begränsar MFF till relativt få målchanser. Med knappa kvarten kvar slår Yoshimar Yotún ett inlägg från vänsterkanten som till slut dimper ner framför Markus Rosenbergs fötter. Med vår kapten i det läget finns det bara en utgång, 1-0 till MFF! Två lyckade hörnor från IFK Norrköping ger gästerna både kvitteringen och ledningsmålet strax efter ledningsmålet. MFF lyckas inte få in kvitteringen och matchen slutar med bortaseger.

Magnus Pehrsson efter matchen
– Jag tycker att efter en lite trevande start så spelar vi bra. Sista trettio minuterna av första halvlek gör vi bra och vi lyckas höja oss ett snäpp till i andra halvlek. Vi skapar många chanser men lyckas inte träffa målet. Till sist får vi ett välförtjänt ledningsmål men vi är lite tama under två fasta situationer och nu står vi här med noll poäng. Vi får inte släppa taget någon gång under nittio minuter och det gör vi idag.

Malmö FF: Markus Rosenberg (76’)
IFK Norrköping: Daniel Sjölund (83’), Kalle Holmberg (85’)

Malmö FF: Mattias Svanberg (90’)
IFK Norrköping: Christopher Telo (53’), David Moberg Karlsson (61’), Jon Gudni Fjoluson (72’)

20 145

Johan Wiland
Oscar Lewicki, Lasse Nielsen, Felipe Carvalho (Hadzikadunic 61’)
Andreas Vindheim (Svanberg 88’), Erdal Rakip, Anders Christiansen, Jo Inge Berget, Yoshimar Yotún
Pawel Cibicki (Eikrem 71’), Markus Rosenberg

Ersättare: Fredrik Andersson, Magnus Wolff Eikrem, Alexander Jeremejeff, Mattias Svanberg, Teddy Bergqvist, Dennis Hadzikadunic, Samuel Adrian.

Nu väntar två bortamatcher innan det allsvenska uppehållet. Nästa hemmamatch är mot AFC Eskilstuna den 1 juli och biljetter till matchen släpps den 31 maj.