MFF – IF Elfsborg 2–0

Publicerad 11 november 2018 i Matches

Anfallsduon gjorde varsitt mål när vi säkrade en Europaplats i den allsvenska upplösningen.

MFF inledde den sista omgången i årets allsvenska piggt och skapade två tidiga möjligheter. Först sköt Markus Rosenberg över efter fint samarbete med anfallskollegan Marcus Antonsson. Två minuter senare sprang Antonsson sick-sack förbi två Elfsborgsförsvarare och sköt, men Ellegaard i motståndarmålet räddade.

Nästa målchans kom i den 23:e minuten när Romain Gall prövade från distans, men skottet gick över. Halvlekens hetaste läge tillföll dock Elfsborg i den 28:e minuten. Stefan Ishizaki avancerade framåt och sköt från långt håll i en båge över Dahlin och träffade ribban och ner en halvmeter från mållinjen. Lagen gick till halvtidsvila i mållöst läge.

MFF kom ut taggade till den andra halvleken och tog tag i initiativet omedelbart. I den 60:e minuten kom utdelningen. Anders Christiansen hittade in till Markus Rosenberg som bredsidade in ledningsmålet och sitt trettonde allsvenska mål för säsongen.

I den 78:e minuten utökade MFF till 2-0 genom Marcus Antonsson efter förarbete av Arnór Traustason. Bollen dök upp hos Antonsson som kyligt sköt in den i mål, vilket betydde hans åttonde allsvenska fullträff sedan han anslöt i somras.

Segern var minst sagt betydelsefull och innebar att vi, i egenskap av allsvensk tabelltrea, säkrade kvalspel till UEFA Europa League nästa sommar.

Uwe Rösler efter matchen:

– Vi började bra och de första tolv minuterna hade vi tre bra lägen, men vi utnyttjade inte dem. Efter det uppstod några läskiga situationer och vi kontrollerade inte matchen så som jag hade hoppats. Vår press var inte synkroniserad och Elfsborg tog sig ur den på ett skickligt sätt.

– I andra kommer vi ut med bättre press och energi och vi får målet vid rätt tidpunkt. Elfsborg fortsätter att göra det svårt för oss, men vi visar ändå att vi är värdiga vinnare i den här matchen.

Om en säkrad Europaplats:
– Jag gav aldrig upp hoppet. Jag vet vilken potential som finns i den här gruppen. Jag sa till spelarna före matchen att de förtjänar internationell fotboll och många matcher även nästa år. Spelarna och staben har gjort det enormt bra sedan jag kom hit. 

Mål
Malmö FF: Rosenberg (60’), Antonsson (78’)

Varningar
Malmö FF: Larsson (44’)
IF Elfsborg: Lundevall (53’), Holmén (70’), Henriksson (76’), Holst (78’)

Publik
13 091

Laguppställning
Johan Dahlin
Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang SafariEric Larsson, Anders Christiansen (68’ Bachirou), Oscar Lewicki, Romain Gall (62’ Traustason), Egzon Binaku
Markus Rosenberg (85’ Strandberg), Marcus Antonsson

Ersättare: Fredrik Andersson, Sören Rieks, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Rasmus Bengtsson

huvudpartners

officiella partners