MFF har landets bästa ungdomsakademi

Publicerad 12 januari 2023 i Nyheter,Ungdom

Återigen har Malmö FF:s akademi blivit utsedd till bäst i Sverige med toppbetyget sju stjärnor av sju möjliga i certifieringen från Svensk Elitfotboll.

P17-laget efter SM-segern mot Hammarby i höstas.

Årligen genomförs en certifiering av svenska klubbars akademier för att kvalitetssäkra allt arbete som rör spelarutbildning, ledarutbildning och olika utvecklingsområden. Nytt för i år är att betygsskalan har utökats från fem till sju stjärnor. Malmö FF toppar listan för 2022 och är dessutom enda svenska klubb med sjustjärnigt betyg.

– Tidigare har vi legat på fem stjärnor, vilket betyder att vår akademi håller högsta nationell nivå. Med sju stjärnor innebär det att vi har klivit upp på en internationell nivå, säger Per Ågren, sportchef ungdom i Malmö FF.

Syftet med certifieringen – som genomförs av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unicoach – är att kvalitetssäkra klubbarnas arbete med spelarutbildning, att identifiera utvecklingsområden och samtidigt framhålla vikten av ledarutbildning. Hela certifieringen består av tio olika delar och Malmö FF fick totalt 9 004 poäng.

– Till att börja med är det kul för alla tränare och ledare i föreningen som lägger ner ett stort jobb för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra unga spelare. De har en stor del i detta. Dessutom kan alla spelare i våra akademier fortsätta utvecklas här med vetskapen att de befinner sig i landets bästa fotbollsmiljö, säger Per Ågren och fortsätter.

– MFF har alltid haft en stark ungdomssida och vi har alltid lagt ner mycket kraft och resurser på akademin. När vi kan visa på att vi i särklass är bäst i Sverige på att utveckla elitspelare ökar det attraktionskraften för oss som klubb, både bland spelare och ledare. Det är otroligt viktigt för oss.

FAKTA – akademicertifieringens beståndsdelar:

  1. Klubben
  2. Personal
  3. Spelare
  4. Dokument och policys
  5. Logistik
  6. Samarbete med andra föreningar och skolor
  7. Träningsmiljö
  8. Matchmiljö
  9. Faciliteter
  10. Elitaktiva spelare

huvudpartners

officiella partners