MFF – Hammarby IF 3–0

Publicerad 06 november 2016 i Matches

Svenska mästarna stod för en imponerande insats i seriens sista match.

I den sjätte minuten var Malmö FF oerhört nära att ta ledningen när Pa Konate forsade fram på kanten och sköt ett stenhårt skott i ribbkrysset.

I den 13:e minuten var det återigen nära en hemmaledning. En misslyckad offsidefälla från Hammarby IF resulterade i ett friläge för Alexander Jeremejeff, som dock valde att chippa fram bollen till en medlöpande Jo Inge Berget. Men bollen blev för brant och Berget fick inte till ett kontrollerat avslut.

Ledningsmålet skulle komma en stund senare. Mattias Svanberg ordnade en frispark, som Yoshimar Yotún förvaltade fint genom att hitta Jo Inge Bergets panna. Med en fin nick skarvade norrmannen bollen i nät.

I den 43:e minuten var Mattias Svanberg ytterst nära att utöka MFF:s ledning. Han snappade upp en förlupen boll och sköt ett pressat skott, som hamnade precis bortom den högre stolpen.

Andra halvleken bjöd inte på särskilt många målchanser. Det dröjde ända fram till den 86:e matchminuten innan den första riktiga möjligheten kom, men då small det till ordentligt. Inbytte lagkaptenen Markus Rosenberg löpte ifatt en djupledsboll och avslutade distinkt och högt, vilket betydde 2-0.

Markus Rosenberg nöjde sig inte med det. I den 90:e minuten var det dags igen. Lagkaptenen fick en ny chans i straffområdet och avslutade, precis som vid det tidigare målet, med ett högt skott, helt otagbart för målvakten. 3-0 till svenska mästarna!

Malmö FF: Berget (29’), Rosenberg (86’, 90’)

Malmö FF: Lewicki (45’)
Hammarby IF: Smárason (28’), Sætra (33’)