MFF – Halmstads BK 2–0

Publicerad 01 oktober 2017 i Matches

Serieledande Malmö FF besegrade tabelljumbon Halmstads BK med 2-0 inför 18 189 åskådare på Swedbank Stadion.

Det var Malmö FF som tog tag i taktpinnen redan från början och man vann avslutsstatistiken i den första halvleken med 12-3. Men trots mängden skott var det 0-0 på resultattavlan efter 45 spelade minuter. Närmst ett ledningsmål var Erdal Rakip i den 34:e minuten när han tog ner bollen strax utanför straffområdet och drog till på volley. En fin aktion från MFF:s högermittfältare, men en lika fin räddning från Halmstads BK:s målvakt Isak Pettersson.

I den 55:e minuten tog Malmö FF ledningen efter att Erdal Rakip slagit ett inlägg i mål via en motståndarförsvarare. Spelövertaget fortsatte efter målet och i den 64:e minuten träffade Carlos Strandberg stolpen med ett tungt vänsterskott. I momentet efter fick Markus Rosenberg ett öppet läge men sköt över.

I den 85:e minuten ökade MFF på till 2-0 genom Markus Rosenberg. Ensam med Isak Pettersson gjorde lagkaptenen inget misstag utan satte dit sitt sjunde mål för säsongen.

Malmö FF vann bollinnehavet (60 mot 40 procent), avslutsstatistiken (27-5) och matchen med 2-0. Sammantaget en stabil prestation och tre nya poäng in på kontot i jakten på föreningens 20:e SM-guld.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Det är en stabil insats från vår sida. Vi har en mängd avslut och flera kommer i straffområdet. Defensivt är vi väldigt stabila, pålästa och ödmjuka. Offensivt hade vi önskat oss ännu mer för att avgöra matchen ännu tidigare. Där saknar vi lite skärpa och beslutsamhet som gör att matchen lever länge. Men sen kommer 2-0-målet vilket såklart är förlösande. Men sammanfattningsvis en stabil och bra prestation av oss idag.

Malmö FF: Självmål (55’), Rosenberg (84’)