MFF fortsätter att gå fram i Svenska cupen

Publicerad 08 mars 2014

Malmö FF slog idag Ängelholms FF med 0-3 i Svenska cupen. Efter en något stängd inledning tog MFF över initiativet och med kom även 0-1 genom Molins. Efter ledningsmålet tog MFF över mer och hemmalaget ifrån Ängelholm hade svårt att få kontroll på MFFs anfallsspel som kunde göra både 0-2 och 0-3.

Trots att vi bara befinner oss i början av mars stod solen högt på Malmöhimlen och värmde upp hela Malmö IP. Ängelholms FF hade valt att lägga sin hemmamatch i Malmö vilket gjorde att MFF fick lika fint stöd som i senaste matchen mot Degerfors IF.

Matchen inledning var stängd där bägge lagen kände på varandra. Kroon försökte ett antal gånger att komma runt på sin högerkant men ÄFF spelade tufft och stängde till. Trots detta var det just ifrån MFFs högerkant som anfallet till ledningsmålet skulle komma att startas ifrån. I den 33:e minuten spelade Ricardinho bollen smart ut till just Simon Kroon som tog den ner till kortlinjen där han slog ett inlägg som Guillermo Molins enkelt kunde trycka in med pannan.

Efter målet kunde MFFs spela betydligt mer avslappnat och då kom även många fina spelsekvenser. På kanterna var Kroon och Forsberg duktiga på att driva bollen ner till kortlinjen för att sedan ta sig in i straffområdet och på planens mitt stod första halvlekens stora gigant Markus Halsti som fångade upp alla förlorade bollar.

– Jag tycker att vi följer vår plan bra. Vi spelade aggressivt mot ett lag som backade hem och gav oss väldigt lite ytor att jobba på. Efter målet började vi spela mer effektivt med ett snabbare passningstempo och fler löpningar vilket gjorde att vi hittade varandra bättre. 0-1 är ett bra exempel då Ricardinho slog en fin passning till andra sidan där Kroon tog två-tre touch innan han slog ett snabbt inlägg som Guille kunde nicka in. Effektivitet är väldigt viktigt i vårt spel så att vi inte bara passar runt bollen, berättar Markus Halsti.

Precis innan halvtidsvilan utökade MFF sin ledning till 0-2 när Simon Kroon fick göra sitt fjärde mål för säsongen.

– Självklart blir det lättare för oss att spela när vi leder. Många av lagen reser ner till Malmö med en tanke på att backa hem och sen satsa på kontringar. Men när vi gör mål tvingar vi dem att gå upp i banan vilket ger oss mer ytor. Nu när vi dessutom fått spela några matcher börjar vi känna hur vi ska göra för att öppna upp motståndarnas försvar.

I den andra halvleken spelade Malmö FF väldigt stabilt bakåt samtidigt som laget hela tiden hotade ÄFF. I den 54:e minuten kunde Guillermo Molins göra 0-3 efter att Magnus Eriksson gjort en fin prestation i Ängelholms straffområde och Molins var påpassligt framme och petade in returen.

– Vi känns väldigt stabila bakåt men samtidigt kan det bli farligt om vi blir för bekväma. Det gäller att hela tiden ha fokus annars kan det bli som mot Degerfors då matchen mer eller mindre känns klar efter 2-0 men så går de upp och gör 2-1.

Malmö FF står nu på 6 poäng och 9 plusmål i Svenska cupen och nästa lördag väntar Hammarby IF på Malmö Stadion klockan 15.30.

– Vi har spelat två bra matcher nu i cupen men vi har fortfarande ett tufft möte kvar mot Hammarby men det gäller att fortsätta att vara fokuserade och bara jobbade vidare, avslutar Markus Halsti.