MFF fortsatt bäst i Sverige på spelarutbildning

Publicerad 24 oktober 2019 i Nyheter

Malmö FF är den förening i Sverige som utbildar flest spelare som nu spelar i någon av de 31 bästa ligorna i Europa, det visar en rapport från CIES Football Observatory. Det är andra året i rad som MFF är enda svenska klubb på listan.

Rapporten från CIES Football Observatory visar att 27 spelare som har spelat i Malmö FF i minst tre år mellan åldrarna 15 till 21 just nu är aktiva i någon av Europas 31 bästa ligor. Precis som 2018 är MFF den enda klubben från Sverige på listan.

– Vi har en fantastisk bra ungdomsverksamhet och det här är ett kvitto på att vi utvecklar många bra spelare. Det är en del av vår identitet och sportsliga strategi att ta fram och fostra spelare, dels för att spela med MFF i Allsvenskan, men också ute i andra lag i Europa, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF.

MFF:s målsättning är att vara den ledande klubben inom elitfotboll i Norden och i de yngre åldersgrupperna står den individuella utvecklingen och glädjen till fotbollen i centrum med målsättning att fostra nya potentiella A-lagsspelare.

Läs hela rapporten från CIES Football Observatory

huvudpartners

officiella partners