MFF förstärker organisationen med två analytiker

Publicerad 06 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF är glada att presentera Paul Mitchell och Karou Calamy som nya analytiker i den sportsliga organisationen på herrsidan.

För att ta ytterligare steg framåt och utveckla MFF:s analysarbete anställer föreningen två analytiker. Paul Mitchell och Karou Calamy kommer vara en del av analysverksamheten och kommer bland annat arbeta med matchanalyser, prestationsanalyser, scouting och rekryteringsprocesser.

Paul Mitchell har tidigare arbetat som analytiker i Port Vale, Coventry City och kommer senast från Leicester Citys U23-lag. Karou Calamy har en fördjupad kunskap inom dataanalys och har även en bakgrund inom konstvetenskapen. Båda kontrakten sträcker sig året ut.

Paul Mitchell:

– Efter åtta år i Leicester ser jag det som en fantastisk möjlighet att få komma till MFF, det mest framgångsrika laget i Sverige. Jag får chansen att flytta till ett nytt land, ta del av en ny kultur och arbeta i ett lag som slåss om titlar och spelar i Europa. Det ska bli otroligt spännande att få vara en del analysverksamheten och hjälpa laget till nya nivåer.

Karou Calamy:

– I MFF använder vi analysmetoder som finns på den allra högsta nivån i internationell fotboll. Jag ser fram emot att hjälpa till att utveckla laget där målet är att alltid bli lite bättre än förra säsongen, förra matchen och förra minuten. Dessutom är det väldigt inspirerande att få vara en del av en klubb som tar stora steg i den europeiska toppfotbollen.

Daniel Andersson:

– Vi fick tips om Paul (Mitchell) och tyckte han lät jättebra. Han är en matchanalytiker som har bra erfarenheter efter många år i England. Med Karou (Calamy) testar vi ett lite nytt arbetssätt. Han kommer jobba mycket med scouting men kommer även analysera vårt sätt att spela. Både kort och långsiktigt, så det är spännande att se vad det kan ge.

Malmö FF tackar Kevin Balvers för hans insatser och önskar honom lycka till framöver!

huvudpartners

officiella partners