MFF – Falkenbergs FF 5-0

Publicerad 18 augusti 2019 i Matches,Nyheter

MFF tog en stabil seger när man hemmaslog Falkenbergs FF med 5-0 i den 20:e omgången i Allsvenskan.

Med hemmapubliken i ryggen inledde MFF på ett inspirerande och aggressivt sätt mot Falkenbergs FF. Matchuret hann knappt ticka upp på sju minuter innan Romain Gall kunde ge MFF ledningen när han nickade in Jonas Knudsens precisa inlägg.

Och efter 30 minuter var det dags igen. Återigen kom Jonas Knudsen runt på vänsterkanten och hittade in med ett inlägg som, efter en touch av Arnór Traustason, till slut kunde stötas in av Markus Rosenberg till 2-0.

2-0 i halvtid efter en stabil första halvlek. Inför den andra halvleken gjorde MFF också sitt första byte när Fouad Bachirou ersatte Anders Christiansen.

Andra halvlek var sedan bara nio minuter gammal när Traustason satte 3-0 på Galls inspel från högerkanten. Och bara tre minuter senare slog Traustason till igen när han gjorde sitt andra och MFF:s fjärde mål, återigen framspelad av Gall.

När timmen var spelade gjorde MFF sitt andra byte när Guillermo Molins kom in istället för Markus Rosenberg. Det tog sedan bara fem minuter innan just Molins skrev in sig i målprotokollet när han satte 5-0.

I den 77:e minuten gjorde sedan Tim Prica allsvensk debut när han bytte av Felix Beijmo.

Med fem minuter kvar av matchen var Bachirou sedan bara en rungande stolpträff ifrån att sätta 6-0.

5-0 och tre viktiga poäng!

Uwe Rösler efter matchen

– Inför matchen ville vi ha energi kombinerat med erfarenhet och det fungerade väldigt väl. Vi började matchen väldigt bra och fick även ett viktigt och tidigt mål.

– Idag var vi väldigt kliniska framför mål och jag är också väldigt nöjd med den andra halvleken. Dessutom hade vi två debutanter idag och båda spelarna gjorde det väldigt bra. Felix kom till oss precis och han har inte ens gjort en hel träning med laget och Tim har tränat på väldigt bra, så jag är väldigt nöjd.

– Nu laddar vi inför torsdag!

Malmö FF: Romain Gall (7′), Markus Rosenberg (30′), Arnór Traustason (54′), Arnór Traustason (57′), Guillermo Molins (66′)

Falkenbergs FF: Carl Johansson (81′)