MFF en vinnare igen efter seger i Östersund

Publicerad 16 juli 2020 i Herr,Nyheter

Under den jämtländska sommarhimlen tog Malmö FF tre sköna poäng efter att Östersunds FK besegrats med 2-1 när Amin Sarr fick göra allsvensk debut.

Efter det snöpliga poängtappet i måndags var det ett revanschsuget Malmö FF som stegade ut på Jämtkraft Arena. Tränare Jon Dahl Tomasson gav Marcus Antonsson chansen från start och det tog bara fyra minuter innan anfallaren fick chansen att ge MFF ledningen.
Fint serverad av Ola Toivonen klippte Antonsson till från den högra delen av straffområdet men Östersundsmålvakten Ali Keita svarade med en vass benparad.

Malmö inledde starkt och intensivt. Ett par minuter senare kom nästa målchans och den här gången stod ribban i vägen från ledningsmålet när Anel Ahmedhodzic nådde högst på en fast situation. Östersund kröp ihop och Malmö tvingades skruva upp bolltempot ytterligare för att fortsätta skapa lägen. Och i den 32 minuten så gav det också utdelning. Med sitt första mål i den himmelsblå tröjan sedan återkomsten tryckte Ola Toivonen in 1-0 ledningen till MFF som stod sig halvleken ut.

– Det var härligt att Ola fick göra mål idag. Det är viktigt att få göra det där första målet, även för en så rutinerad spelare som Ola. Jag har hela tiden sagt att han blir bättre och bättre och han kommer bli ännu viktigare för oss. Han har inte haft någon riktig försäsong men nu har han spelat tre matcher på ganska kort tid så det är inte konstigt att han blir lite trött mot slutet.

Malmö fortsatte att rulla boll tålmodigt i den andra halvleken och när bollen dök upp hos Anders Christiansen i höjd med offensivt straffområde gjorde lagkaptenen inga misstag. Lugnt och behärskat placerade ”AC” in 2-0 till Malmö och sitt fjärde mål i Allsvenskan för den här säsongen.

– Jag är förstås riktigt glad för den här segern. En stor ros till killarna som idag skapar riktigt många farliga chanser. Jag har räknat det till sex riktiga chanser där jag tror att vi skulle haft en straffspark också. En fullt välförtjänt seger till oss, summerade ”JDT”.

Men trots full kontroll blev det nervösa slutminuter även den här gången. Med tjugo minuter kvar vaknade Östersund till liv och lyckades också skapa en målchans. Trots stor dominans fick ÖFK in kvitteringen efter flipperspel i Malmös straffområde. Då bytte MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson in Amin Sarr som därmed fick göra allsvensk debut. 19 åringen som kom till Malmö FF som 16-åring och flyttades upp till A-truppen i april tidigare i år tog för sig ordentligt och bidrog med fart och energi i Malmös offensiv. Sarr fick också ett läge att stänga matchen helt men anfallarens stenhårda vänsterskott smet precis utanför på fel sida stolpen.

Malmö höll undan och besegrade Östersund med 1-2.

– Vårt spelschema just nu är tufft. Det känns som vi spelar matcher hela tiden. Det är hårt för spelarna men så är situationen och det ska vi hantera på bästa sätt.Säsongen är lång och serien avgörs efter 30 omgångar, inte efter 8 så jag tror att det laget som lyckas gå runt på mycket folk och samtidigt hålla en hög nivå kommer vinna den här serien i slutendan, sa Jon Dahl Tomasson efter matchen.

MÅL

MFF: Ola Toivonen (32′) Anders Christiansen (57′)
ÖFK: Ludvig Fritzon (71′)

VARNINGAR

MFF: Bonke Innocent (64′) (78′)
ÖFK: Jordan Attah Kadiri (50′) Kalpi Wilfried Ouattara (78′) Frank Arhin (93′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Oscar Lewicki, Jonas Knudsen
Bonke Innocent, Anders Christiansen, Ola Toivonen (Rakip 67′)
Marcus Antonsson (Berget 72′), Isaac Kiese Thelin, Sören Rieks (A. Sarr 72′)

Ersättare: Mathias Nilsson, Behrang Safari, Fouad Bachirou, Erdal Rakip (67′), Jo Inge Berget, Amin Sarr, Guillermo Molins

huvudpartners

officiella partners