MFF drog längsta strået i målrik historia

Publicerad 23 september 2015 i Nyheter

Nikola Djurdjic blev efter två mål och två assist utnämnd till matchens lirare. Anfallaren var ett ständigt hot mot Falkenbergsförsvaret som får resa hem och ta nya tag efter att ha släppt in fyra mot MFF under onsdagens match.

Matchen var på förhand en så kallad ”måste-match” för båda lagen. På ena planhalvan, med klacken i ryggen, stod MFF med målsättningen att vinna sina resterande matcher och på andra sidan stod Falkenberg som kämpar för sin existens i allsvenskan.

Det dröjde fram till den 9:e matchminuten innan publiken fick bevittna den första farliga chansen. Det var Anton Tinnerholm som efter en fin nedtagning kunde komma till ett farlig avslut men som dock räddades snyggt av Otto Martler i Falkenbergs mål. På efterföljande hörna var Franz Brorsson nära på att göra sitt första mål i a-lagssammanhang men hans nick gick en bit utanför Martlers vänstra stolpe.

26 minuter behövde man vänta på matchens första mål. Djurdjic kom rusande med bollen längst högerkanten och uppfattar Rosenberg på bortre stolpen. Med en snygg chipp över försvaret var det bara för ”Mackan” att sätta till pannan och se bollen passera målvakten.

Några minuter senare hade Malmö bud på ytterligare ett mål men Djurdjics skott räddas av Hartler. Istället kunde Johannes Vall i Falkenberg via vänsterkanten få måtta ett hårt inlägg som i en båge sökte sig till Godsway Donyoh som på ett tillslag snyggt hoppsparkar in bollen förbi en chanslös Johan Wiland.

Resten av halvleken är något temposvag. Malmö äger mycket boll och försöker emellanåt via ett snabbt kortpassningsspel komma igenom Falkenbergs kompakta försvar, dock utan någon lycka.

Inför andra halvlek bestämmer sig Åge Hareide för att sätta in Vladimir Rodic till förmån för Eikrem. Rodic tar plats på högermittfältet. Det märktes också ganska snart att den inbytte Rodic och Berget hade fått order om att växla positioner och bredda spelet för att på så sätt dra isär Falkenbergs försvar.

Detta skulle också löna sig. I den 49:e minuten slår Yotún en hörna från höger där Djurdjic kommer högst och möter bollen med pannan. Malmös andra nickmål samt ledningsmål var ett faktum. Malmö känns helt klart piggare med bra rörelse över hela planen.

Publiken behövde endast vänta 5 minuter innan de kunde fira på nytt. Även detta mål låg Nikola Djurdjic bakom när han från vänsterkanten söker sig in centralt. Från andra kanten kommer Rodic som signalerar efter bollen på djupet. Detta uppfattar Djurdjic perfekt och Rodic kan snyggt runda Hartler samt chippa bollen över en glidande Falkenbergsspelare in i mål.

3 minuter senare, i den 57:e matchminuten var det dags igen: Rosenberg kan med en del vilja och god teknik hålla undan Falkenbergsförsvaret så att Djurdjic hinner fylla på. Rosenberg kan därefter servera sin kamrat till höger. Djurdjic gör inga misstag utan placerar säkert in bollen bakom Falkenbergsmålvakten.

I matchminut 62 väljer Malmöklacken att uppmärksamma de som missat, att Åge Hareide på dagen fyllde 62 år, genom att brista ut i födelsedagssång. På planen pågick där dock en match som skulle visa sig vara långt från över. 2 minuter efter att man firat Malmötränaren hamnar Yotún i närkamp med Johannes Wall i Falkenberg. Den senare går vinnande ur närkampen och kan längst marken slå in bollen till Hakeem Araba som enkelt placerar in bollen till höger om Wiland.

Falkenberg nöjde sig inte där. Runt matchminut 70 lyckas bortalaget skapa en viss press på MFF. Efter ett snyggt förarbete kan slutligen Johannes Vall med ett pressat skott överlista Wiland i målet.

Malmö behövde lugna ner spelet och gjorde så genom att försöka hålla bollen inom laget och inte prova alldeles för många chansbollar. Falkenberg försökte skapa ett visst tryck på Malmös planhalva men kunde i slutändan inte skapa mer än några inlägg som Wiland inte hade några större problem med. Efter 4 tilläggsminuter satte domare Martin Strömbergsson pipan i mun och Malmö kunde andas ut med tre nya poäng.

Efteråt hade Åge Hareide följande att säga om matchen:

– Det var en match som var väldigt varierande. Jag satte in Rodic för att jag inte tyckte att vi utnyttjade hela planytan. I första halvan av andra halvlek håller vi också en nivå där jag tycker att vi ska vara. Därefter bjuder vi Falkenberg på möjligheter och släpper på så vis in dem i matchen igen. Tre mål ska vi inte släppa in på Swedbank. Nu gäller det att ta nya tag inför lördag.

Laguppställning:

Johan Wiland

Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Franz Brorsson, Yoshimar Yotún

Magnus Wolff Eikrem (46’ Vladimir Rodic), Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Jo Inge Berget (83’ Carvalho)

Markus Rosenberg, Nikola Djurdjic

Avbytare:
Fredrik Andersson, Pa Konate, Erdal Rakip, Pawel Cibicki, Vladimir Rodic, Tobias Sana, Carvalho

Mål:

Malmö FF: Markus Rosenberg, Nikola Djurdjic (x2), Vladimir Rodic
Falkenbergs FF: Godsway Donyoh, Hakeem Araba, Johannes Vall

Varningar:

Malmö FF: Franz Brorsson
Falkenbergs FF: Hakeem Araba

huvudpartners

officiella partners