MFF – Dalkurd FF 1–0

Publicerad 18 februari 2018 i Matches

Seger med 1-0 i tävlingspremiären mot Dalkurd FF och tre poäng i Svenska cupens inledande gruppspelsmatch.

Det var MFF som tog tag i taktpinnen inledningsvis, men utan att skapa några hundraprocentiga målchanser. Istället var det gästande Dalkurd FF som efter 25 minuter skapade matchens dittills bästa möjlighet när Yukiya Sugita nickade från nära håll och tvingade Johan Dahlin att sträcka ut och rädda till hörna. Två minuter senare var MFF nära att ta ledningen när Alexander Jeremejeff slog ett inlägg som Mattias Svanberg så när fick träff på, men bollen smet förbi mittfältarens högerfot.

Dalkurd FF var bekväma med bollen och trots att de stundtals blev utsatt för hård press lyckades de spela sig ur de flesta av situationerna. Lagen gick till halvtidsvila i ställningen 0-0.

I den 58:e minuten fick Mattias Svanberg en ny chans. Han bröstade ner bollen i straffområdet, gav sig själv ett utmärkt skottläge och avlossade på halvvolley, men Dalkurds målvakt parerade. I anfallet efter rann Carlos Strandberg igenom motståndarförsvaret och kom fri, men sköt utanför. Den första kvarten efter paus blev en intensiv MFF-period, men i den 64:e minuten var det istället nära att gästerna tog ledningen. Ett hårt inlägg möttes med pannan av en Dalkurdspelare vid bortre stolpen, men nicken gick utanför.

I den 69:e minuten var det ytterst nära ett MFF-mål i protokollet. Fouad Bachirou slog en fin hörna som Oscar Lewicki nickade – i ribban. I andravågen dök det upp ett nytt läge, men Jeremejeff nickade över. I den 77:e minuten kom nästa stora möjlighet när Mattias Svanberg kom fri i straffområdet, men på nytt gick skottet förbi målramen. Vid det här laget dominerade svenska mästarna matchbilden totalt och radade upp målchanser och i den 80:e minuten sköt Sören Rieks i ribban.

I den 82:e minuten kom Markus Rosenberg fri med målvakten och revs ner varpå domaren pekade på straffpunkten. I situationen skadade sig Dalkurds målvakt och det dröjde lång tid innan Rosenberg fick slå straffen. Men trots flera minuters avbrott var lagkaptenen iskall när det väl var dags och sköt in 1-0 lågt intill målvaktens högra stolpe. Resultatet stod sig matchens ut och MFF tog en seger i årets första tävlingsmatch.

Magnus Pehrsson efter matchen:

– Det kändes kul att starta på det här sättet. Dalkurd är ett spelskickligt lag och en obehaglig motståndare. Det var två offensivt skickliga lag som vill spela fotboll. Tempot i matchen var väldigt bra för att vara mitt i februari. Jag är nöjd med många delar i både anfall och försvar och tycker vi vinner välförtjänt. Vi malde på och vinner sent, precis som vi har gjort många gånger tidigare.

Malmö FF: Rosenberg (87’)

Dalkurd FF: Lawan (32’), Demircan (59’)