MFF – BP 3–1

Publicerad 23 april 2018 i Matches

Klar vinst och tre välbehövliga poäng på kontot.

Efter tre raka matcher utan vinst var det ett revanschsuget MFF som klev ut på Stadion. Rörelserna i anfallsspelet såg smidigare ut än på länge och både Rosenberg och Traustason hade tidigt bra lägen som kanske borde resulterat i ett ledningsmål. När Jeremejeff kom i friläge efter tjugo spelade minuter trodde man att det var tredje gången gillt men en BP-försvarare hann glidtackla undan bollen i sista stund.

Både tempot och trycket dök när BP samlade sig bättre och blockerade de inlägg och inspel som ofta kom för sent och med för svag precision. Men MFF fick med sig en fullt rättvis ledning in i omklädningsrummet i paus ändå. I den 40:e minuten slog Mattias Svanberg en frispark som Markus Rosenberg nickade in till 1–0.

Stärkta av ledningsmålet kom man ut med stor energi i den andra halvleken och skapade mängder av halvchanser och farligheter. Ett plötsligt friläge för Eric Larsson tio minuter in fick Stadion att hoppas på en dubblerad ledning men högerbacken fick inte styr på bollen i duellen mot BP:s målvakt.

Från ingenstans kunde BP istället kvittera när domaren blåste straff efter en handssituation på en hörna. Bajram Ajeti placerade bollen nere i högra hörnet till 1–1 i den 64:e minuten. Markus Rosenberg återställde ordningen fem minuter senare när ett distansskott tog på en BP-spelare och seglade i en lyckosam båge in i mål. Jeremejeff var nära att utöka ledningen på nick kort därpå men idag var dessvärre inte siktet helt inställt och med kvarten kvar klev Carlos Strandberg in i hans ställe.

Inhopparen gjorde avtryck när han i den 85:e minuten spelade bollen till Sören Rieks som slängde sig fram och stötte in sitt första mål i den himmelsblå tröjan. Det fastställde slutresultatet till 3–1 och en skön trepoängare på kontot.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Det var en situation där vi kände att vi skulle göra en bättre prestation än de senaste matcherna och att det skulle leda till seger. Vi fick både och. Det var en styrkedemonstration. Vi var snabba, rappa, jobbade hårt, skapade många chanser och släppte till väldigt lite. Jag är väldigt nöjd med den här matchen sett till det mentala läget. Vi var med all rätta ifrågasatta efter inledningen av Allsvenskan.

Malmö FF: Rosenberg (40’, 70’), Rieks (85’)
IF Brommapojkarna: Ajeti (64’)

Malmö FF: Strandberg (84’)
IF Brommapojkarna: Jeahze (17’), Petrovic (40’), Omondi (56’), Figueroa (89’), Ajeti (90’)