MFF – Bnei Yehuda Tel Aviv FC 3–0

Publicerad 22 augusti 2019 i Matches,Nyheter

Precis som i tredje kvalomgången inleder MFF dubbelmötet med en 3-0-vinst på Stadion.

MFF kom ut taggade till play–off-matchen och satte omedelbart tryck på Bnei Yehuda Tel Aviv FC från Israel. I den 4:e minuten skarvade Markus Rosenberg till Anders Christiansen som tog med sig bollen och tryckte av med vänstern, men bollen gick strax utanför målvaktens högra stolpe.

Bollinnehavet var massivt i MFF:s favör och i den 36:e minuten gav det utdelning. Nämnda duon Christiansen och Rosenberg stod för en drömkombination. Dansken passade in till kaptenen som sköt på ett tillslag, stenhårt upp i nättaket. Kaptenen klev fram när det gällde som mest!

I den 40:e minuten kom mål nummer två. Återigen i Europaspelet var det mittbacken Rasmus Bengtsson som var sist på bollen med en nick i straffområdet. Målvakten räddade, men på fel sida mållinjen för israelerna.

Den andra halvleken hade knappt börjat innan Oscar Lewicki pangade bollen i nät. Matchuret stod på 47 minuter när Felix Beijmo spelade snett inåt bakåt till Lewicki som även han avfyrade på ett tillslag. Högt, otagbart och mycket snyggt.

I den 61:a minuten tog Anders Christiansen hand om bollen på mittplan och började löpa mot motståndarmålet. Ingen press sattes in och mittfältaren fick rusa fritt hela vägen in i straffområdet, men i skottögonblicket satte israelerna in en glidtackling och täckte avslutet. Nära nytt nätrassel.

Trots underläge mäktade inte Bnei Yehuda med någon slutforcering utan MFF kunde spela av matchen tämligen komfortabelt. 3–0 blev slutresultatet och MFF har ett starkt utgångsläge inför returmatchen i Tel-Aviv.

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Matchen blev precis som vi hade förväntat oss. Vi visste att det skulle ta tid att bryta ned dem och när vi fick våra chanser i första halvlek var vi effektiva.

– Vi satte stopp för deras kontringsspel och kontrollerade matchen väldigt bra. Spelarna visade mognad och hanterade matchen på ett fantastiskt sätt.