MFF – Ballymena United FC 7–0

Publicerad 11 juli 2019 i Matches,Nyheter

Under torsdagskvällen spelade Malmö FF sin första kvalmatch i UEFA Europa League. MFF tar med sig sju mål framåt och noll bakåt. Suverän start på kvalet!

Efter en fin Europaresa förra säsongen var det åter dags för Malmö FF att gå in i Europaspelet. Motståndarna Ballymena United FC från Nordirland tog sig vidare från förkvalet genom en vinst och en oavgjord match mot det färöiska laget NSÍ Runavìk.

MFF satte hög press från start och förde spelet med fina spelkombinationer. Tjugo minuter in i matchen är Guillermo Molins ytterst nära att göra MFF:s ledningsmål med ett distansskott som träffade ribban. Därefter duggade anfallen tätt.

En halvtimme in i matchen rasslade det till. Med ett fint inlägg nådde Behrang Safari huvudet på MFF:s lagkapten Markus Rosenberg, 1-0! Tre minuter senare utökade samma Markus Rosenberg ledningen och strax innan pausvilan placerade Erdal Rakip in bollen, en tremålsledning till MFF när lagen gick till pausvila.

Andra halvlek hann knappt börja innan Franz Brorsson nickade in bollen via en hörna, Markus Rosenbergs fastställde ett hattrick och Guillermo Molin tryckte in 6-0 på volley. Erdal Rakip avslutade målfesten med sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 7-0. Ett minst sagt gynnsamt resultat för MFF att ta med sig till returmatchen som spelas i Nordirland om en vecka, den 18 juli.

Uwe Rösler efter matchen

– Vi gjorde en väldigt bra laginsats där vi kom i samma ytor som vi gjorde mot Örebro. Målen flög in, vi hade chans efter chans och spelade i ett högt bolltempo. Vi spelade professionellt och visade ödmjukhet genom hela matchen, precis som Ballymena visade respekt när de gick runt och applåderade mot våra supportrar. En fantastisk gest!

Om Rasmus Bengtssons frånvaro:

– Innan vi gav truppen till domaren och till UEFA fick vi information om att Rasmus inte tilläts spela på grund av det röda kortet han fick i matchen mot Chelsea. Det är vårt misstag och vi är många som är ansvariga för det, mig inkluderat. Vi är mycket tacksamma att vi fick rätt information innan vi gick ut med truppen.

Malmö FF: Rosenberg (30′, 33′, 48′), Rakip (44′, 74′), Brorsson (46′), Molins (54′)

Ballymena United FC: Balmer (82′), Friel (90′)