MFF är vidare i cupen

Publicerad 15 maj 2008

***Uppdaterad med kommentarer***
MFF besegrade Carlstad United på Tingvalla IP med 2-0, efter mål av Agon Mehmeti i första halvlek och Niklas Skoog i andra, och är därmed klara för fjärde omgången i Svenska cupen.
– Vi gjorde precis det vi behövde, säger Roland Nilsson efter matchen.

MFF är vidare i Svenska Cupen. De himmelsblå besegrade de helsvarta Carlstad United på Tingvalla IP i Karlstad med 2-0. Första halvlek var öppen och stundtals böljande, men med ett klart övertag för MFF, som anföll framför allt på vänsterkanten. 1-0 kom efter 34 minuter genom Agon Mehmeti – som bara fyra minuter tidigare bytts in istället för en skadad Jonatan Johansson – som nickade in ett inlägg från Guillermo Molins.

Andra halvlek var elva minuter gammal när Niklas Skoog ökade på MFF:s ledning med ett distinkt avslut på ett annat inlägg, den här gången från Behrang Safari. Då hade Niklas redan haft två skott i stolpen. MFF tog nu över matchen helt, Carlstad kroknade efter hand och mot slutet radade MFF upp chanser utan att sätta fler, samtidigt som särskilt den unga trion Toivonen-Mehmeti-Molins lekte loss lite där framme.

Allt som allt en säker och stabil seger för MFF – vilket utöver själva avancemanget till Svenska cupens fjärde omgång är ett glädjande besked i sig efter många svåra cupupplevelser de senaste åren.

Hemsidan fick ett par snabba kommentarer av Roland Nilsson efter matchen, i bussen på väg till flyget hem.

Grattis till segern! Av rapporterna från Tingvalla en alltigenom väl genomförd match?
– Tack! Ja, vi gjorde det jobb vi skulle göra ikväll. Vi kom upp i tempo, vi var disciplinerade och gjorde det väldigt svårt för motståndarna. Det är alltid svårt mentalt att komma och möta lag så här, när de är extra taggade. Men spelarna visade en bra inställning och höll bra koncentration i matchen.

Övertag och seger tveklösa, men matchen var öppen och Carlstad var med i den ganska bra i första?
– Det vet jag inte. Det var vi som kontrollerade matchen, hela tiden – det var inte fråga om något annat. Vi fick 1-0 i slutet av första, sedan gick vi ut i andra, trampade gasen i botten och fick 2-0. Vi gjorde precis det vi behövde. Det kunde ha blivit ett antal mål till i slutet av matchen, men den riktiga skärpan i den sista passningen var inte där då. Och det behövde den inte heller vara då.

Din uppfattning om Carlstad?
– Precis som vi förväntat oss var de välorganiserade. Vi fick rulla boll mycket, och stundtals hade vi bra bolltempo, men när det gick långsammare blev vi sämre direkt.

Hur är läget för Jonatan?
– Jonatan fick en sträckning i ljumsktrakten, vi får se hur det ser ut.

Någon särskild spelare du vill framhålla?
– Dusan är riktigt bra ikväll, och kul för Agon att få komma in, och göra mål.

Mer om matchen finns att skråll-ledes nerifrån och upp få sig till livs genom den tidigare direktrapporteringen nedan. Se även matchreferatet.

Hemsidans direktrapportering från matchen

93 minuter
Efter tre stopptidsminuter blåser domaren av matchen och MFF är vidare i Svenska cupen! till matchens bäste spelare utses Behrang Safari.

86 minuter
Byte MFF: Daniel Andersson går ut och ersätts av Jiloan Hamad, vilket innebär att Molins går in i banan och Joakim Nilsson ner. Speakern passar stilfullt på att önska Daniel lycka till i EM.

De senaste minuterna har Agon, Ola och Gische lekt lite fotboll med trötta Carlstadspelare

80 minuter
Tempot i matchen har stagnerat till närmast gåfotboll på Tingvalla… men MFF fortsätter spela, har radat upp chanser – och kunde gjort ett par mål till. Skärparn har dock saknats i avsluten, men en del fina kombinatuoner har glatt, till exempel mellan Gische och Agon, och Toivonen har dribblat loss en del. Carlstad har stuckit upp med en dubbelhörna, mens er annars ut att inrikta sig på försvaret och hoppas på det bästa.

71 minuter
Carlstad synes tröttna i matchen; har länge varit med och spela men ser nu ut att få rikta in sig på tjong för eventuell kontring. MFF kommer allt oftare närmare i anfallen, närmast Toivonen i 69:e centimeter ifrån att nicka in inlägg frå