MFF är vidare i cupen

Publicerad 01 maj 2008

MFF har tagit sig vidare till Svenska cupens tredje omgång genom att besegra Kristianstads FF med 3-2. Två mål av Guillermo Molins och en hörna direkt i mål av Erdin Demir – men det krävdes förlängning för att säkra avancemanget.

MFF hade matchen igenom stort bollinnehav och många fler chanser och farligheter – likväl var det Kristianstads FF som tog ledningen två gånger i matchen.

1-0 kom redan i 12:e minuten, MFF kvitterade fem minuter senare när från-start-debuterande junioren Erdin Demir slog en hörna direkt i mål. 2-1 gjorde KFF i 64:e, och ett nytt himmelsblått cupfiasko närmade sig räckhåll innan inbytte Guillermo Molins satte 2-2 i 78:e minuten.

Matchen gick till förlängning 2×15 minuter, och där höll sig ”Gische” framme igen redan efter tre minuter. Hela förlängningen spelades tio mot tio sedan vardera laget fått en spelare utvisad i andra halvlek, för MFF:s del Robin Nilsson. MFF fick avsluta förlängningen med endast nio man på plan, då Anes Mravac inte kunde fotsätta efter en smäll och alla byten var gjorda. I slutskedet av andra extrakvarten fick Kristianstad till en slutforcering, men MFF höll undan och kan nu se fram emot fortsatt cupspel.

Nedan: hemsidans direktrapportering från matchen.

120 min
Matchen är slut och MFF har med viss möda gått vidare i Svenska cupen.

118 min
Kristianstad har pressat tillbaka MFF en hel del och haft ett par hörnor och ett farligt skott.

Krampkänningar här och där hos spelare i bägge lagen.

110 min
Fem minuter in i andra förläningskvarten, fortfarnde 3-2 till MFF.

Två kuriösa händelser:
1) Dusan Melichárek rensar vid en bakåtpass bollen upp över huvudläktaren på Kristianstads IP, till publikens oförställda glädje.

2) Anes Mravac kan knappt gå, men försöker komma tillbaka in på planen, vilket slutar med att Richard Dahan handgripligen får dra honom tillbaka till avbytarbänken…

105 min
Anes Mravac får vad som ser ut som en rejäl smäll på foten och kan inte fortsätta matchen – vilket innebär att MFF får spela sista förlängningskvarten med nio man.

101 min
Varning till Agon Mehmeti.

100 min
Fortfarande 3-2 till MFF, som fortsatt har mycket boll, KFF nu i princip ingenting.

99 min
Varning till Anes Mravac.

93 min
3-2 till MFF! Daniel Andersson slår ett svepande inlägg, och vid bortre stolpen finns Guillermo Molins, som bredsidar in bollen.

MFF har tydligt tagit tag i taktpinnen i förlängningen.

FULL TID
Efter tre stopptidsminuter blåser domaren för full tid. D v s full ordinarie tid – för nu väntar förlängning, och det är en gammal hederlig 2×15 minuters som gäller, utan golden goal.

Publiksiffran ska korrigeras: hela 2470 åskådare är på plats – onekligen ett imponerande antal.

84 min
Daniel Andersson ersätter Jiloan Hamad, går in centralt förstås medan Molins tar högerkanten.

80 min
Även Robin Nilsson får stt andra gula kort och får därmed lämna matchen, som nu spelas tio mot tio.

78 min
Ett inlägg från vänster nickas ut, Mehmeti och Molins rusar båda mot bollen men till slut släpper Agon och Gische kan trycka upp 2-2 i nättaket!

75 min
Fyra heta lägen av MFF, fyra mindre heta avslut av MFF, fyra fina räddningar av KFF-målvakten Fegler: först en dubbelchans för Guillermo Molins i 70:e, sedan friläge för Nascimento i 71:a och nytt avslut av samme man i 75:e. Avsluten har haft det gemensamt att de kommit alltför rakt på målvakten.

70 min
Mål av Molins bortdömt för offside.

69 min
Byte MFF: Niklas Skoog ut, Guillermo Molins in.

66 min
Jimmy Dixon nickar ner en frispark till Niklas Skoog som r helt ren framför mål, men får avslutet på målvakten.

64 min
KFF tar ledningen genom nyss inbytte Rasmus Nilsson, efter en oerhört fin genomlöpning på högerkanten av Rosvall, som passar snett inåt bakåt.

61 min
Matchbilden är densamma som i första halvlek: MFF äger mycket boll och KFF satsar på kontringar. Det viktigaste som hänt är att KFF:s Niklas Fischer fått sitt andra gula kort och därmed är utvisad, och KFF hänvisade till att spela med tio man. Inga direkta målchanser åt endera hållet och minuterna tickar på…

61 min: Jimmy Dixon ersätter Markus Halsti.

60 min: Varning Robin Nilsson

56 min: Niklas Fischer, KFF får sin andra varning och rött kort.
46 min
Andra halvlek är igång, inga byten för MFF. Regnet har förresten upphört sedan en halvtimme tillbaka.

PAUS
Till tonerna av Åhus blåsorkester värmer Daniel Andersson och Elvir Biberic upp på plan. Byte på gång?

45 min
MFF går till halvltidsvila med 1-1, och har inte gjort en särskilt bra halvlek. Övertag i bollinnehav och målchanser, bra spel på högerkanten under första halvan – men samtidigt saknas den där sista skärpan, än så länge. KFF är långt ifrån ofarligt, och har varit framme ett par gånger.

I 38:e minuten ett bra skott av André Nascimento, till hörna.

I 42:a minuten inlägg från Joakim Nilsson, Skoog tar emot, vänder på en femöring i straffområdet och
skjuter över – MFF:s bästa målchans.

35 min
KFF har täppt till den högerkant där MFF hittills kommit fram så fint, har kommit in i matchen bättre och fått lite mer initiativ genom att spela lite tuffare, ddock inte alls vårdslöst trots två ny varningar.

36 min: varning Andreas Nilsson, KFF.

27 min: Varning Niklas Fischer, KFF.

25 min
Tro det eller ej – men tre minuter efter 1-1 är Erdin Demir ytterst nära att skruva in en hörna till på exakt samma sätt! Men Fegler fläker sig och lyckas styra bollen via ribban till en ny hörna…

Annars har MFF de senaste tio tagit över matchen och försöker med mycket bollinnehav mala ner KFF, som dock inte är ofarliga och förlitar sig på kontringar.

Niklas Skoog har haft en nick på mål.

Det är på högerkanten det händer mest för MFF. Jiloan Hamad har kommit förbi sina backar gång på gång, och samspelet med Agon Mehmeti och Anes Mravac fungerar bra.

17 min
Erdin Demir lägger en hörna från höger för MFF och slår en hårt inåtskruvad boll som går över KFF-keepern Christian Fegler och direkt i mål in vid bortre burgaveln!

I övrigt kan noteras en varning på KFF:s Niklas Andersson i 16:e – samt att Niklas Skoog är lagkapten.

12 min
På sin första hörna i matchen tar KFF ledningen med 1-0: hörnan nickas tillbaka till hörnläggaren som slår ett flackt inlägg. 3-4 man rusar fram och en av dem, Niklas Fischer, får bollen i mål.

Dessförinnan har MFF haft sin första hörna, med ett skott utifrån i andraläget.
Dessförinnan – har inget alls hänt i matchen.

Piggast i MFF så här långt: Jiloan Hamad på högerkanten.

16.00
Matchen igång strax innan fyra. MFF ställer upp i rödvitrandiga tröjor, svarta byxor och ljusblå strumpor – alltså likadant som mot TFF. Uppskattningsvis är mellan 1000 och 1200 åskådare på plats. Det kan tilläggas att Åhus Blåsorkester underhållit innan matchstart.

15.30
Christian Järdler har drabbats av magsjuka och är inte med i Kristianstad, vilket leder till flera förändringar i startelvan. Med halvtimmen kvar till avspark öser regnet ner i Kristianstad, så det kan nog bli lite chansartat på plan.

MFF:s startelva:

Dusan Melichárek

Anes Mravac, Markus Halsti, Niklas Hansson, Erdin Demir

Robin Nilsson

Jiloan Hamad, Agon Mehmeti, Joakim Nilsson

André Nascimento, Niklas Skoog.

Bänk: Dejan Garaca(mv), Daniel Anderson, Jimmy Dixon, Guillermo Molins, Elvir Biberic.

Förändringarna mot den tidigare aviserade startelvan: Erdin Demir tar steget ner från vänster yttermittfält och ersätter Christian Järdler. Joakim Nilsson tar steget ut till vänster, Agon Mehmeti steget ner från anfallet till offensiv central mittfältsposition och André Nascimento spelar från start bredvid Niklas Skoog i anfallet. Ny på bänken junioren Elvir Biberic, som brukar spela central mittfältare.

15.00
Hemsidan ger viss direktrapportering från eftermiddagens cupmatch i Kristianstad; det blir uppdateringar ungefär en gång i kvarten eller när det händer något viktigt i matchen. Med en timme till avspark är det regn men helt ok förutsättningar.

Det regnar i Kristianstad, men till skillnad från i Malmö började regnet först relativt nyligen. Det blåser inte och idrottsplatsens A-plan uppges vara i gott skick för eftermiddagens cupmatch mellan MFF och Kristianstads FF.

Lite folk med MFF-attribut syns på läktarna, och det finns chans till en ganska stor publik då en ungdomsturnering äger rum på området.

Hemsidan återkommer närmare avspark.