Maxim Khalil inför lägrets träningsmatch

Publicerad 18 mars 2023 i Dam,Nyheter

Träningslägret i Båstad avslutas med en träningsmatch mot IK Rössö. Maxim Khalil summerar dagarna i nordvästra Skåne och lägrets sista utmaning.

Malmö FFs tränare Maxim Khalil.

Malmö FF – IK Rössö

Avspark: Lördag 18 mars, 13:00
Plats: Örebäcksvallen
Biljetter: Fritt inträde
TV-sändning: MFF Play Premium

Maxim Khalil om…:


…dagarna i Båstad:
– Vi har haft några väldigt bra dagar här uppe. Vi är en relativt ny grupp och det tar alltid tid att spela ihop sig. Men jag tycker vi har fått ihop gruppdynamiken fortare än förväntan. Vi har byggt upp bra relationer till varandra både på och utanför fotbollsplanen. Alla har anammat vår spelidé och vårt tankesätt från dag ett. Dagarna i Båstad har blivit en sista check på att vi är där vi vill vara.

…vad man fokuserat på under lägret:
– Vi har passat på att arbeta mycket i mindre grupper. De har fått titta på matchbilder och därefter fått analysera varandra. De har fått lära sig att ta kritik och ge beröm i grupp och det är inte lätt. Det är en barriär som måste bestigas men när du väl gjort det då blir du oerhört stark som grupp men också som individ. Det känns som att vi nått en punkt där vi inte bara pratar utan också agerar. När vi drar på oss matchtröjan och kliver ut då ska vi backa varandra till 110 procent.

…läget i truppen:
– Nästan varje vecka under försäsongen har vi startat med fulltalig trupp men mot helgerna så har spelare fallit bort en efter en på grund av sjukdomar. Likaså nu under lägret, Holly och Erica har blivit krassliga och kommer inte spela i dagens match. Sen har vi ett gäng som har varit sjuka och kommit tillbaka men de har av förklarliga själ vissa begränsningar. Vi har inga längre skador att ta hänsyn till men lite småskavanker. Det som varit glädjande under försäsongen är att vi visat att vi har en oerhört stark trupp. Trotts att vi haft tongivande spelare borta så har vi löst uppgifterna väldigt bra.

…träningsmatchen mot IK Rössö:
– Den blir en intressant match av det skälet att vi vill testa våra spelare idag. Vi vill att de lär sig hantera situationer som de inte är förberedda på. Man skulle kunna kalla det ett litet test på hur vi hanterar när vi setts under press och stress i match. Vi i ledarstaben har full koll på hur vår motståndare kommer ställa upp och spela men vi kommer inte dela med oss av all den informationen till tjejerna. Allt för att vi vill se hur de löser situationer i stridens hetta.

– Det kommer komma matcher där vi tror att en motståndare ska agera eller ställa upp på ett visst sätt och så visar det sig att de inte alls spelar så. Då är det väldigt värdefullt att ha fått testa på det tidigare. Det kommer att ge oss en ny typ av erfarenhet.

…den tysta minuten inför lördagens match efter beskedet att en 13-årig pojke avlidit i samband med en fotbollsmatch:
– Ett jättefint initiativ. Det finns inga ord för det som hänt. Det är så fruktansvärt sorgligt och jag lider nåt oerhört med familjen. När det händer i en miljö som man befinner sig i så känns det så nära. Det är en mardröm för så många men framför allt för familjen.

huvudpartners

officiella partners