Matilda Kristell skriver på för Malmö FF!

Publicerad 20 december 2023 i Dam,Nyheter

Vi är glada att presentera Matilda Kristell som ny spelare i föreningen. Den 21-åriga mittfältaren kommer senast från spel i Damallsvenskan och ansluter till säsongen 2024.

Välkommen till Malmö FF, Matilda Kristell!

SPELARFAKTA

Namn: Matilda Kristell
Födelsedatum: 2002-05-11
Moderklubb: LB07
Tidigare klubbar: LB07, FC Rosengård, Bröndby IF, IK Uppsala

Matilda Kristell började spela fotboll i LB07. I tidiga tonåren tog hon klivet över till FC Rosengård där hon som 17-åring debuterade i Damallsvenskan. Efter två SM-guld, 2019 och 2021, blev mittfältaren utlånad till Bröndby IF. En kort sejour i Danmark följdes upp med Europaspel i FC Rosengård för Kristell som exempelvis fanns med i det lag som spelade mot FC Barcelona på Camp Nou i UEFA Women’s Champions League 2022.

Det senaste året har Matilda Kristell spelat i Damallsvenskan på lån för IK Uppsala. Totalt blev det spel i 25 av 26 matcher i ett lag som då tränades av Malmö FF:s nya assisterande tränare Jonas Valfridsson. Parallellt med spel i Damallsvenskan har mittfältaren representerat det svenska U23-landslaget vid flera tillfällen.

Varm välkommen till Malmö FF, Matilda!

Daniel Andersson, sportchef

– Matilda är en väldigt spännande spelare som redan gjort avtryck i Allsvenskan. Hon är en väldigt löpstark mittfältare som är duktig både offensivt och defensivt. Det ska bli spännande att följa hennes utveckling här hos oss.

Matilda Kristell

– Det är riktigt roligt att vara här och jag fick en jättebra känsla när jag pratade med Kim (Björkegren). Jag och Malmö FF har samma fotbollsfilosofi och liknande ambitioner så jag tror att jag kommer passa bra in i ett lag som vill spela med ett framåtlutat försvarsspel och ett stort offensivt bollinnehav.

huvudpartners

officiella partners