Mathias Nilsson förlänger och lånas ut

Publicerad 07 januari 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Mathias Nilsson är överens om en kontraktsförlängning som sträcker sig till och med 2024. Mathias Nilsson kommer på nytt att lånas ut till Östers IF i Superettan den kommande säsongen.

22-årige målvakten Mathias Nilsson kom till Malmö FF 2012 och skrev ett lärlingskontrakt i september 2017. Efter att ha varit utlånad till Eskilsminne IF 2019 och Lunds BK 2020 – båda i division 1 – lånades Nilsson i maj 2021 ut till Östers IF i Superettan. 

Där spelade Mathias Nilsson samtliga minuter under seriens sista 23 omgångar då han höll nollan i tio matcher och var en viktig del i att Östers IF var med och slogs om den allsvenska kvalplatsen.

Nu är Malmö FF och Mathias Nilsson överens om en ny kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2024 och Mathias Nilsson lånas på nytt ut till Östers IF.

Andreas Georgson, sportchef

– Det är med stolthet och glädje vi kan konstatera att Mathias valt att förlänga med MFF. Han har tagit vägen genom vår akademi och in i A-laget och nu fortsätter resan i himmelsblått för honom. Han kommer lånas ut till Öster igen för att förhoppningsvis fortsätta utvecklas och hjälpa laget i Superettan och bygga på sig mer nyttig erfarenhet av seniorspel på elitnivå.

Mathias Nilsson

– Det känns väldigt skönt att ha förlängt avtalet med Malmö FF och att fortsätta min karriär i himmelsblått. Jag ser fram emot en ny utlåning till Östers IF och att utvecklas i deras miljö för att sedan komma hem ännu starkare till Malmö.

huvudpartners

officiella partners