Matchrapport: Tre poäng och guldjakten fortsätter

Publicerad 12 maj 2014

Efter att ha fått njutit av derbysegern mot Helsingborgs IF i några dagar så var det äntligen dags för dagens hemmamatch mot tabelljumbon Halmstads BK.

Det var en skön känsla av förväntan när Malmö FF tillsammans med Halmstads Bollklubb vandrade in på ett något regnigt Swedbank Stadion inför 11 293 åskådare i den 9:onde omgången.

MFF tog direkt tag i taktpinnen och visade upp ett offensivt och varierat spel under de första inledande minuterna, stundtals var Halmstad satt under stark press. I den 4.e matchminuten fick Simon Thern ett gyllene läge att ge MFF ledningen då han vann bollen högt upp på egen planhalva och lyckas avancera långt ner mot Halmstads straffområde, tyvärr drogs han ner fullt bakifrån.

Drygt 8 minuter in i matchen tog MFF över spelet allt mer. Hemmalaget visade upp ett allt snabbare kortpassningsspel och skapade några heta målchanser, detta samtidigt som Halmstad fick allt svårare att få tag på bollen.

Och i den 10.e matchminuten fick hemmalaget äntligen utdelning på sin offensiva start, detta då Markus Rosenberg gav hemmalaget ledningen med 1-0. Två minuter senare hade Simon Thern ett gyllene läge att utöka hemmalagets ledning, men skottet gick strax över Stojan Lukic i Halmstad målet.

Hemmalaget styrde det mesta av spelet under de inledande 20 minuterna. Stundtals var MFF riktigt bra och vaskade fram några farliga möjligheter med hjälp av bra aggressivitet över hela plan, MFF visade upp ett tätt centralt mittfältsspel på egen planhalva och vassa kontringar framåt. Malmö FF visade även prov på stor skottvilja mot Stojan Lukuc i Halmstad målet.

I den 39.e minuten tvingades dock MFF till ett byte, detta då Emil Forsberg utgick med knäproblem. Han ersattes av Amin Nazari.

Sett till bollinnehavet de första 45 minuterna så var det stundtals bara hemmalaget på planen. MFF vann bollinnehavet med hela 59 % mot HBK:s 41 %. Men trots MFF:s stora dominans så var det bara 1-0 i halvtid.

Andra halvleken hann knappt starta innan MFF fortsatte med att sätta hög press på Halmstads centrala mittfält och backlinje. Bortalaget uppvisade emellanåt passivitet och stor respekt för hemmalagets Guillermo Molins, Magnus Eriksson och Markus Rosenberg.

Med tjugo minuter kvar att spela lyfte Halmstad spelet rejält och började trycka på för en kvittering, och kvitteringen var inte långt borta då Marcus Antonsson sköt strax utanför Robin Olsens högra stolpe i den
67 minuten.

Hemmalaget var satt under stor press sista kvarten, MFF:s Robin Olsen tvingades göra ett par kvalificerade räddningar för att Di blåe skulle behålla sin 1-0 ledning. Robin som för övrigt blev utsedd till Malmös bästa spelare.

Trots Halmstads starka forcering under slutminuterna så lyckades bortalaget inte kvittera. Istället ökade MFF på sin ledning till både 2-0 och 3-0 genom Pawel Cibicki och Guillermo Molins i den 90.e
respektive 92.a minuten

Malmö FF kostade även på sig att släppa in ett sent reduceringsmål i den absolut sista sekunden, vilket även blev slutresultatet 3-1

MFF inkasserade därmed sin sjunde seger för säsongen, en seger som betyder serieledning och fortsatt jakt på guldet 2014.