Matchrapport: MFF – Örebro SK 2-2

Publicerad 11 juli 2015 i Nyheter

Ett sent kvitteringsmål av Agon Mehmeti i den 95:e minuten innebar att MFF till slut fick med sig en poäng i mötet med Örebro SK på lördagseftermiddagen.

Redan efter sex minuters spel hade MFF haft tre mycket kvalificerade målchanser i lördagens möte med Örebro SK på Swedbank Stadion. Först var det Yotún som kom farande på sin vänsterkant och skickade in ett hårt inspel mot en framstormande Rosenberg, men ÖSK-målvakten, Oscar Jansson, lyckades rädda. Anfallet efter var det Berget som med ett aggressivt djupledsspel jobbade till sig bollen och serverade Rosenberg i boxen, men hans avslut gick utanför. Och minuter senare kunde Rosenbergs avslut, efter en väldigt rörig situation, räddas precis innan mållinjen av ÖSK-ben.

Men MFF:s offensiv skulle ge utdelning. I den 13:e minuten slog Berget en aningen för djup boll på Cibicki varpå ÖSK-försvararen försökte täcka ut den, men Cibicki kunde sno den precis innan kortlinjen och avancera in och avsluta mellan benen på ÖSK-målvakten.

Men glädjen blev inte långvarig, för bara tre minuter senare kunde Örebro kvittera till 1-1 genom Daniel Gustavsson.

MFF fortsatte stundtals kombinera bra, men utan att riktigt få till det på den sista tredjedelen – lägg därtill att man hade ett antal hörnor, som dock blev resultatlösa. Och istället kunde Örebro vinna boll på mittplan, kontra och Karl Holmberg effektivt placera in 1-2 i den 32:e minuten.

Minuter senare skickade Yotún sedan in ett väl avvägt inlägg som nådde pannan på Rakip, som dock inte fick till någon riktig träff – och MFF gick till halvtidsvila med ett 1-2 underläge.

Likt den första halvleken inleder MFF sedan väldigt piggt i den andra halvleken, framförallt var det högerkanten med Tinnerholm och inbytte Kroon som gång på gång ställde till med problem för ÖSK-försvaret. Farligast blev det när Kroon överstegsfintade, kom förbi och skickade in ett hårt inlägg längs marken, ett inlägg som till slut kunde rensas undan.

MFF hade ett stort bollinnehav i den andra halvleken och spelet var mestadels belagt på Örebros planhalva, men de riktigt farliga målchanserna uteblev för MFF:s del. Eikrem hade en fin lyftning mot Berget som försökte hitta Rosenberg inne i boxen i den 65:e minuten, men passningen kunde precis pareras av ÖSK-målvakten.

MFF fortsatte att trycka på för en kvittering, och Molins byttes in i den 72:e minuten och Mehmeti i den 82:e minuten.

Men länge såg det ut som att Örebro skulle lyckas hålla undan, men med tre sekunder kvar av matchen skickades en sista boll in i Örebros straffområde, efter en rörig situation hamnade bollen till slut hos en fristående Mehmeti som enkelt kunde placera in kvitteringsmålet.

– Vi börjar bra och gör en väldigt bra öppningskvart. Och vi hade lite samma intention som mot Åtvidaberg inledningsvis idag, gå rakt på och spela snabbt med mycket energi. Vi har några bra lägen och sedan gör vi också mål, men sen kommer vi in i en period där vi gör några felbeslut och det har vi gjort tidigare också. Och sen är Örebro väldigt effektiva när de väl får lägena, säger Åge Hareide och fortsätter:

– När de sedan gör 1-2 vet vi att det blir ett tufft läge för oss och vi blir då mer präglade av frustration i vårt spel. Spelarna vill så gärna, men det ligger kanske i huvudet och valen blir sämre och sämre. Men nu är det bara att jobba vidare, få med oss alla och så har vi en viktig match nu i veckan och sedan borta mot Örebro på lördag.