Matchrapport: Malmö FF – IK Sirius 2–1

Publicerad 20 februari 2016 i Matches

MFF besegrade IK Sirius med 2–1 i premiären av Svenska cupens gruppspel. Båda MFF:s mål gjordes av Jo Inge Berget.

Matchen var inte mer än fem minuter gammal när tre gula kort och ett mål hade noterats. Bortalaget IK Sirius tog ledningen genom en frispark som slogs till kvicke Sarfo som förvaltade chansen väl. Det var en av få chanser de hade under första halvleken. MFF producerade inte några mängder heller, men tillräckligt för att få en kvittering när Tinnerholm spelade fram Berget som tunnlade in 1-1.

I den andra halvleken pressades IK Sirius djupt ner av ett MFF som jagade ledningsmålet. Ett ypperligt läge uppstod i minut 72 när Kjartansson fick bollen med öppet mål framför sig. Den isländske anfallaren stod i obalans och lyckades aldrig få träff. Fem minuter senare damp däremot bollen ner framför Jo Inge Berget efter en hörna. Han slog till och gjorde sitt andra mål för dagen till 2-1. Bortalaget hade en farlig kvitteringschans i slutet men Johan Wiland avstyrde och MFF kunde kvittera ut den första vinsten i Svenska cupens gruppspel.

Allan Kuhn efter matchen:

Självklart är jag nöjd med vinsten. Sirius gör en fantastisk bra match. Vi hade hoppats på att sätta tryck i början men istället var det de som gjorde det. De fick ett snyggt mål också. Vi spelade allt bättre och Sirius försökte bara försvara sig. Trycket blev för stort för dem. Jag har pratat med Jo Inge om att det alltid går att få till ett mål om man ställer sig nära målvakten. Och så blev det på 2-1.

Mål Malmö FF: Berget (34’, 77’)
Mål IK Sirius: Sarfo (5’)

Varningar Malmö FF: Christiansen (3’), Tinnerholm (4’), Kjartansson (71’)
Varningar IK Sirius: Gustafsson (4’), Pehrsson (24’), Kapcevic (56’), Hopkins (72’)