Matchrapport: Malmö FF – GIF Sundsvall 4-0

Publicerad 05 mars 2016 i Matches

MFF besegrade GIF Sundsvall med klara 4-0 efter mål av Kjartansson och Christiansen, samt dubbla fullträffar av Molins.

I den sista gruppspelsmatchen i Svenska cupen rasslade det till i nätet direkt. Rosenberg tog vackert emot en långboll och skickade vidare till Kjartansson som mötte med foten och in i mål. MFF fortsatte att pressa ner ett något yrvaket Sundsvall och Berget var nära att utöka ledningen. Gästerna tog sig in allt mer i matchen och skapade också ett par goda kvitteringsmöjligheter men Wiland höll rent mellan stolparna.

Kjartansson var nära att upprepa mål efter fem minuter i andra halvlek. Först vid en nick på hörna och sen när han fick bra skottläge mot en utrusande målvakt. Men marginalerna var inte på rätt sida. Det gjorde inte så mycket för de tre poängens skull. Först dribblade sig Christiansen runt motståndarnas backlinje och satte 2-0. Därefter slog inbytte Molins till två gånger, framspelad av Rodic respektive Yotún. Malmö IP exploderade i hyllningar.

Allan Kuhn efter matchen:

– Vårt offensiva spel satt inte klockrent men det var nära. Vi hittade rätt i våra kombinationer. Jag var inte helt nöjd med att vi gav bort ett par chanser men givetvis är jag glad att vinna med 4-0 över ett annat allsvenskt lag. Det var roligt för både Gische och klubben att han fick göra två mål. I andra halvlek visade Christiansen saker som man inte ofta ser på en fotbollsplan.

Mål Malmö FF: Kjartansson (5’), Christiansen (69’), Molins (76’, 81’)

Varningar Malmö FF: Yotún (37’), Árnason (75’), Tinnerholm (91’)
Varningar GIF Sundsvall: Steindórsson (33’)