Matchrapport: Malmö FF – Gefle IF 1-0

Publicerad 12 april 2014

Efter att ha fått njutit av bortasegern mot IFK Göteborg i några dagar så var det äntligen dags för dagens hemmamatch mot Gefle IF. Matchen inleddes med en gemensam och enad manifestation mot det rådande supportervåldet i Sverige.

Gefle IF tog direkt tag i taktpinnen och visade upp ett offensivt och vågat bortaspel under de första inledande minuterna, stundtals var MFF:s backlinje satt under stark press av Gefles anfallsduo, Jonas Lanto och Dardan Mustafa.

Efter drygt 20 minuter in i matchen tog MFF över spelet allt mer. MFF visade upp ett allt snabbare kortpassningsspel och skapade några heta målchanser, detta samtidigt som Gefle fick allt svårare att få tag på bollen. I den 25.e matchminuten fick Magnus Eriksson ett gyllene läge att ge MFF ledningen, detta efter ett mönsteranfall på vänsterkanten ackompanjerat, Emil Forsberg och Markus Rosenberg, men skottet gick strax över Emil Hedvall i Geflemålet.

Under sista halvan av första halvleken så var det stundtals bara ett lag på planen. MFF vann bollinnehavet med hela 65 % mot Gefles 35%. MFF radade upp några halvchanser med ett par riktigt farliga avslut mot Emil Hedvall. Trots hemmalagets stora dominans var det 0-0 i halvtid.

Andra halvleken hann knappt starta innan MFF fortsatte med att sätta hög press på Gefles backlinje genom ett bländande och kreativt anfallsspel, detta via allsvenskans kanske tre bästa anfallsspelare just nu: Guillermo Molins, Magnus Eriksson och Markus Rosenberg.

I den 63.e matchminuten fick MFF äntligen utdelning genom Markus Rosenberg som gav hemmalaget ledningen med 1-0 inför 11 338 åskådare på ett något kylslaget Swedbank Stadion. Målet föranleddes av ett underbart inlägg av Guillermo Molins från högerkanten,
ett inlägg som nådde den målfarliga Rosenberg inne i Gefles staffområde.

I den 73.e minuten tvingades MFF dock till ett byte, detta då Molins tvingades utgå med vadproblem, han ersattes dock av en pigg Simon Kroon.

Om första halvleken var ok från MFF:s sida, så var den andra bättre. Det var stundtals bara ett lag på plan under hela matchen. Ett hemmalag som fullständigt utklassade dagens motstånadare, och personligen har jag svårt att se hur MFF ska kunna tappa några poäng hemma på Swedbank Stadion denna säsongen.

– Jag tycker vi gör en vädligt stabil match över 90 minuter, vi spelar ett enklare och rakare passningsspel än vad Gefle gör, säger en leende Åge Hareide direkt efter matchen.