Matchrapport: Malmö FF – Djurgårdens IF 2-2

Publicerad 21 april 2014

Malmö FF spelade 2-2 inför14 315 åskådare mot seriesexan Djugårdens IF. Det var med blandade känslor som jag bevittnade dagens hemmamatch; ett hemmalag i toppform, ett hemmalag som är i särklass ett av allsvenskans bästa lag. Mot ett lag och en förening som fortfarande befinner sig i sorg, allt efter den tragiska och allvarliga händelsen som kostade en familjefar livet.

Första 20 minuterna var jämna, ovissa; det var de. Djurgården visade en antydan till att lyckas med sin matchplan att pressa MFF högt och störa uppspelsfasen, ett arbete som skulle visa sig vara effektivt och lyckat. I den 14.e matchminuten tog nämligen Djurgården ledningen med 0-1, genom Harris Radetinac.

Efter Djurgårdens tidiga ledningsmål så kom MFF allt mer in i spelet. Hemmalaget var stundtals riktigt bra och vaskade fram några farliga möjligheter med hjälp av bra aggressivitet över hela plan, MFF visade upp ett tätt centralt mittfältsspel på egen planhalva och vassa kontringar framåt.

När hemmalaget lät bollen gå och spelarna tog sina löpningar, så hängde Djurgårdsspelarna stundtals inte med. I den 25.e matchminuten borde MFF blivit tilldömda en straff av domaren Bojan Pandzic, detta då Markus Rosenberg drogs
ner i Djurgårdens straffområde.

I den 45.e matchminuten så kvitterade MFF rättvist genom Guillermo Molins. Målet
föranleddes av en stark och lång press mot Kenneth Höje i Djurgårdsmålet.

Trots hemmalagets stora dominans under första halvlek, så kändes 1-1 i halvtid
relativt rättvist.

Andra halvlek hann knappt börja innan hemmalaget satte Djurgårdens backlinje i hårt jobb, och i den 47.e minuten kom utdelningen, detta då Magnus Eriksson gav hemmalaget ledningen med 2-1.

Efter ledningsmålet så visade hemmalaget upp ett fortsatt positivt och piggt anfallsspel ackompanjerat anfallstrion Molins, Eriksson och Rosenberg. Trots hemmalagets stora dominans så lyckades Djurgården kvittera till 2-2 i den 72.a matchminuten genom Erton Fejzullahu

Med kvarten kvar att spela så gjorde hemmalaget ett byte, ut gick Magnus Eriksson och in kom en pigg Simon Kroon. Bytet visade sig tyvärr inte ge något resultat, detta då MFF aldrig lyckades stänga och avgöra matchen, och det känns lite synd för slutintrycket av lagets insats idag. Avslutningen av matchen i kombination med två sämre perioder, i första halvan av första halvlek och slutet av andra, är skillnaden mellan en rätt bra dag på jobbet, seger, tre poäng och en starkt övertygande, helgjuten hemmaseger.

Men inget lag är någonsin starkt övertygande och helgjutet över 30 omgångar, och även om det blivit en klyscha tål den att upprepas: att få med sig en poäng utan att prestera sitt allra bästa är också en styrka. Precis den styrkan visade sig MFF besitta mot Djurgården idag.