Matchrapport: Kalmar FF – Malmö FF 2-3

Publicerad 19 mars 2016 i Matches

Malmö FF gästade gräset på Guldfågeln Arena i semifinal i Svenska Cupen. Efter att ha legat under i halvtid vände Malmö FF matchen i andra.

Det blev en avvaktande start på matchen, men när den första riktiga målchansen dök upp blev det direkt mål bakåt. Kalmar FF:s ledning kom när de hittade in bakom MFF:s backlinje och Romario kunde avsluta i en hård kamp mot Franz Brorsson. MFF var nära en kvittering omgående, men Markus Rosenbergs skott styrdes precis utanför.

En halvtimme in i matchen fick MFF ett bra frisparksläge från högerkanten, men Yoshimar Yotúns avslut gick strax utanför målvaktens bortre stolpe. Närmare kom inte Malmö FF i den första halvleken.

I andra halvlek fortsatte jakten på mål och MFF:s kvittering väntade inte länge på sig. Markus Rosenberg hittade Jo Inge Berget som blev nerdragen i straffområdet och straffen var given. Rosenberg satte straffen mitt i mål. De över 800 tillresta MFF-supportrarna fick jubla och jublet skulle komma att bli än högre. Efter kvitteringen kom ledningsmålet som av bara farten när Rosenberg kraftfullt bröt fram och in i Kalmars straffområde. Avslutet placerade Rosenberg in vid den vänstra stolpen.

Minuterna efter Rosenbergs två mål kunde Malmö FF utöka ledningen. Jo Inge Berget snodde påpassligt åt sig bollen när Kalmar FF fick problem med bollbehandlingen i backlinjen. Berget runda målvakten och placera in bollen. Det dröjde bara sex minuter mellan Rosenbergs kvittering, ledningsmål och att Berget gjorde MFF:s tredje mål.

Kalmar FF reducera i matchens sista minut, men lyckades aldrig rå på MFF:s ledning.

Segern innebär att Malmö FF är klara för final i Svenska Cupen!

Allan Kuhn efter matchen:

– Kalmar har en underbar kvalité i sitt djupledsspel. Vi hade förberett oss och tränat för att bemöta det, men tyvärr gör de 1-0 just med en djupledslöpning och är sen nära på att göra ett till. Hade de gjort 2-0 tror jag att vi hade fått svårt att ta oss tillbaka in i matchen. Jag tycker att vi i andra, när vi vågar kliva fram, sätta hög press, vinner bollen högt upp och gör mål på det sättet, lyckas göra det till perfektion. Vi vann matchen så jag njuter och är glad, säger Allan Kuhn.

Mål Malmö FF: Rosenberg (58’, 63’), Berget (64’)
Mål Kalmar FF: Romario (12’), Antonsson (93’)