Martin Olsson skriver på för Malmö FF

Publicerad 12 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Den meriterade vänsterbacken Martin Olsson har skrivit på ett kontrakt med MFF till och med 2022. 

Martin Olsson, född 17 maj 1988 i Gävle, började sin karriär i moderklubben Högaborgs BK innan han som 16-åring tog steget till Premier League-klubben Blackburn Rovers. Under sina sex år i Blackburn gick han från ungdomsproffs till att ta en startplats i Premier League. Han tillhörde klubben fram till 2013 och gjorde över 100 matcher. Karriären fortsatte i Norwich City och Swansea City fram till 2019 innan fotbollsskorna packades ner för flytt hem till Skåne.

Under sina 12 år i Storbritannien slog han sig även in i det svenska landslaget. Debuten i blågult kunde inte sluta mycket bättre för en då 22-årig Olsson som i en träningsmatch mot Bosnien-Hercegovina gjorde två mål.

Fram till dagens datum har han gjort över 50 framträdanden i landslaget och en olycklig skada tvingade honom att tacka nej till sommarens EM. Ytterbacken ansluter till Malmö FF och laget omgående.

Martin Olsson kommer att bära tröja nummer 13.

Daniel Andersson Sportchef

– Martin spelar på en position vi behöver förstärka. Han är en spelare med stor erfarenhet som kommer att förstärka oss på kort och lång sikt. Han är en duktig försvarare som har sina främsta styrkor i det offensiva spelet. Med stor rutin från spel i Premier League och landslaget kommer vi att ha stor nytta av Martin när vi nu går in i en period med många tuffa matcher framför oss.

Martin Olsson

– Det är skönt att vara här och jag är väldigt glad över att få skriva på och representera Malmö FF. Jag har kommit till den största klubben i Skandinavien, som ska ut i Europa och försvara ett SM-guld och det är väldigt inspirerande.

– Visst kommer jag att kunna bidra med min rutin men jag har också en stor hunger efter att spela stora matcher och vinna titlar, det är därför jag är här. Det ska bli riktigt roligt att få gå ut här och spela.

huvudpartners

officiella partners