Martin Olsson: ”Jag ser definitivt framemot det”

Publicerad 23 juni 2022 i Herr,Nyheter

Martin Olsson om det kommande derbyt, betydelsen av en bra start och stämningen på Eleda Stadion.

Du har ju spelat i Skånederbyt förr, fast i Helsingborgs IF under pandemin. Hur var ditt första intryck trots omständigheterna?
– Det var svårt att ta in. Man visste att det var en stor match men det var svårt att få den äkta upplevelsen när det inte var någon publik och man kunde inte känna av fansen. Så förhoppningsvis får vi fullsatt nu. Men under pandemin var det inte samma sak.

Detta blir ditt första Skånederby med supportrar på plats. Hur är tankarna inför det?
– Det kommer att bli väldigt skönt att ha dem tillbaka. Jag har sett inramningar vi har haft på matcher här på Eleda Stadion och borta hos andra lag och det har varit helt otroligt. Jag förväntar mig att det kommer vara ännu bättre mot Helsingborg nu när det är en derbymatch. Jag ser definitivt framemot det. Men det gäller att försöka hålla känslorna lugna och fokusera på matchen. Det gäller att vi tar det som en vanlig match även om det är mycket känslor inblandat.

Hur känns det nu att vara på den ljusblåa sidan av derbyt?
– Hade du frågat mig för ett år sen om jag hade spelat i Malmö FF, hade jag förmodligen skrattat och sagt att det aldrig kommer att hända. Men fotbollen funkar väldigt skumt ibland. Men nu är jag här och är väldigt nöjd med att vara i en av de bästa klubbarna i Skandinavien.

– För mig gäller det att vi tar tre poäng på måndag. Även om jag respekterar Helsingborgs IF som klubb för de tog bra hand om mig när jag var där. Såklart har jag en respekt för dem men vi vill vinna så många titlar vi kan och då gäller det att vinna alla matcher.

Vad för stämning kan man förvänta sig på måndag?
– Det kommer säkert att vara en het stämning mellan HIF- och MFF-supportrarna. Vissa kanske kommer att vara hetsiga mot mig. Jag kanske inte heller kommer att kunna höra dem för vi har fullsatt och kommer att höra mer av våra egna.

Hur gäller det för dig och laget att hantera trycket som kommer med derbyt?
– Det är något som vi definitivt måste göra. Vi har så mycket rutinerade spelare så det ska inte påverka oss på det sättet. Om jag spelar eller inte så har jag tränat hårt för att hålla mig redo.

Hur viktigt är det att få bästa möjliga start på omstarten?
– Det är såklart viktigt att vi får en stark start för att vi inte ska behöva jobba in oss i matcherna och att vi plockar upp de poängen som vi har tappat tidigare i säsongen. Vi vill ha en stark start och ta så många trepoängare vi kan. Vi tar en match i taget och nu är det Helsingborg som gäller och det är bara tre poäng som finns i tankarna.

Vad gäller det för dig och laget att göra för att ta tre poäng på måndag?
– Det gäller att vi är fokuserade, spelar med glädje och har rätt attityd. Gör vi det så är vi svårslagna och då kvittar det vilka som kommer hit. Det är ett derby så vi får inte underskatta dem, även om de ligger längre ner än oss i tabellen. Vi måste komma ut fokuserade och motiverade. Gör vi det så ser jag bara tre poäng framför oss.

huvudpartners

officiella partners